szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Mozgalom a Magyar Vállalkozásokért (MMV) szervezet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek és Szaló Péter belügyminisztériumi helyettes államtitkárnak címzett levelében kér segítséget azon "fehérgalléros gazdasági bűnözői körök" ellen, amelyek tönkre teszik az építőipart – közölte az MMV.

A levél felsorolja mindazon személyeket, akiktől eddig segítséget kért a szervezet azért, hogy a cégek által elvégzett munka ellenértéke ne maradhasson a megrendelők zsebeiben. A listán szerepel Budai Gyula kormánybiztos, Polt Péter legfőbb ügyész és Szabó Máté ombudsman is. A levélben megjegyzik: "árnyaltan fogalmazva sem találtuk meg az illetékest, aki érdemben foglalkozott volna az építőipari vállalkozók gondjaival".

Ennek okaként jelöli meg a levél azt, hogy az építőiparnak a rendszerváltás óta nincs gazdája, pedig az a területre rálátó állami felügyeletet kíván. Az MMV azt is kéri, hogy a magyar építőipar jövőjéért felelős gazdaságpolitikusok közül valaki álljon ki a nyilvánosság elé, és nevezze meg azokat a bűnözői köröket, amelyek tönkre tették az építőipart.

A levél megírását Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára inspirálta, aki a napokban az agrármaffia elleni fellépést sürgette.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

Teljesen lezárták az M5-ös autópályát

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

A világon elsőként végeztek kettős váll- és karátültetést Franciaországban

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő