szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem kizárt, hogy a Külügyminisztériumban további vizsgálatok lesznek egykori feltételezett szt-tisztek esetében; újabb nevek felmerülése esetén ezeknek a vizsgálatoknak létjogosultságuk van - mondta Németh Zsolt.

A tárca parlamenti államtitkára közölte: a Külügyminisztérium fontosnak tartotta, hogy gyorsan és határozottan döntsön azon személyek munkaviszonyának megszüntetéséről, akikről bebizonyosodott, hogy a rendszerváltás előtt szt-tisztként dolgoztak.

Elmondta, hogy az elbocsátott személyek nem töltöttek be vezetői posztot a tárcánál, és van közöttük olyan, külszolgálatot töltő személy is, akinek a hazarendeléséről már korábban intézkedtek.

Azzal a kérdéssel kapcsolatban, hogy indokolt volt-e az érintett személyek munkaviszonyának megszüntetése, kijelentette: "ennek a titkosszolgálati kategóriának a Külügyminisztériumban való foglalkoztatása húsz évvel a rendszerváltozás után nem indokolható".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
CEU: Van egy igen komoly hasonlóság az elméleti matematikusok és ön között

CEU: Van egy igen komoly hasonlóság az elméleti matematikusok és ön között

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Schobert Norbert rácsodálkozott a kommentelők gonoszságára

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa