szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Cser-Palkovics András, Brájer Éva és Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes képviselő is törvénytelenül vehetett fel pénzt. Székesfehérvár önkormányzata cáfolja, hogy a polgármester és az alpolgármester dupla fizetést kapna.

Az Egyenlítő blog azt írja, hogy a székesfehérvári fideszes polgármester, Cser-Palkovics András országgyűlési képviselőként 568 ezer forintot kap, polgármesterként 642 ezret. A parlamentben költségtérítést - választókerületi pótlékot - is kap, 224 ezer forintot. Azonban a fehérvári közgyűlési jegyzőkönyvek alapján otthon is felvesz költségtérítést, 192 ezer forintot. Juttatásai havi majdnem 1 millió 627 ezer forintot tesznek ki. A város alpolgármestere, Brájer Éva több mint 354 ezer forint választókerületi pótlékot kap, 115 ezer forint lakhatási támogatást, de Székesfehérvártól is kap több mint 124 ezer forint költségtérítést. Összes jövedelme neki is több ezzel, mint 1,6 millió forint.

Székesfehérvár cáfol

A székesfehérvári önkormányzat lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint az Egyenlítő blog cikke téves információkon alapul. "Székesfehérvár polgármestere és alpolgármestere - akik egyben parlamenti képviselők is - nem vesznek igénybe törvénybe ütköző módon kettős költségtérítést önkormányzati, illetve parlamenti tisztségük után" - közölték.

"Cser-Palkovics András, észlelve, hogy az Országgyűlés Hivatala polgármesterré választását követően is a korábbiaknak megfelelően utalja számára választókerületi pótlékát, és ez az ő hibájából következett be, az Országgyűlés Hivatalához címzett 2011. januári nyilatkozatában bejelentette, hogy polgármesterként 2010. októbere óta költségtérítésben részesül. Kérte, hogy parlamenti választókerületi pótlékának megállapításakor a Hivatal ezt a továbbiakban, és visszamenőleg is vegye figyelembe. Az Országgyűlés által már kifizetett többletet így a következő havi illetményéből egy összegben levonták, azaz a felvett összeget visszafizette. Azóta a nyilatkozatnak megfelelően történik a kifizetés, vagyis a polgármesteri költségtérítésnek - dr. Cser-Palkovics András vagyonnyilatkozatában is szereplő - összegét a választókerületi pótlékból a vonatkozó törvényi előírásoknak megfelelően levonják" - olvasható az önkormányzat közleményében.

A közlemény szerint lakhatási támogatást nem vett fel. További hivatalos és társadalmi megbizatásai, tisztségei után semmilyen juttatásban nem részesül, így a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnökeként sem vesz igénybe költségtérítést. "Székesfehérvár polgármestere tavaly elkövetett hibájáért vállalja a felelősséget és ezúton is elnézést kérve megköveti a választópolgárokat" - írják.

"Brájer Éva alpolgármester Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata felé szintén nyilatkozott, hogy költségtérítésre nem tart igényt, számára azt az Országgyűlés folyósítja. A Polgármesteri Hivatal így az alpolgármester asszonynak költségtérítést soha nem is fizetett. Az ügyre vonatkozó dokumentumok, nyilatkozatok, melyekben a város vezetői arról nyilatkoznak, hogy lemondanak költségtérítésükről, illetve a Hivatal visszaigazolja ezt, a székesfehérvári Önkormányzati Kommunikációs Központ galériájából letölthetők" - írják.

Rónaszékiné Keresztes Monika is gyanúba került

Törvénytelenül kapott dupla költségtérítést Rónaszékiné Keresztes Monika fideszes képviselő is - írja a Blikk. A politikus asszony 2010-ben az Országgyűléstől teljes összegű választókerületi pótlékot vett fel, miközben az önkormányzattól is kapott 109 ezer forint költségátalányt, holott a törvény tiltja, hogy duplán vegyenek fel a képviselők költségtérítést.

A Blikk által kirobbantott feketepénzbotrányban Keresztes Monika az ötödik érintett képviselő. A fideszes politikus a lap érdeklődésére sem mondta meg, mennyi pénzt vett fel törvénytelenül, de azt közölte, hogy karácsony előtt már visszafizette az összeget. A képviselőnőnek a lap szerint a Fidesz etikai bizottsága elé kell állnia, ez történt korábban a többi érintett fideszes képviselővel is. A lapnak a képviselőnő fizetési adatai alapján készített becslése szerint körülbelül 300 ezer forintot vehetett fel szabálytalanul Keresztes Monika.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
Újra kémjátszmába bonyolódik Kulka János

Újra kémjátszmába bonyolódik Kulka János

Meghalt egy 24 éves nő egy frontális balesetben Szolnoknál

Meghalt egy 24 éves nő egy frontális balesetben Szolnoknál

Radar360: Nyílnak a határok, amerikai filmesek is jöhetnek

Radar360: Nyílnak a határok, amerikai filmesek is jöhetnek