szerző:
Hírszerző/FH
Tetszett a cikk?

Saját forrásból is szerzett testőröket, - saját megfogalmazása szerint úgynevezett személyi biztosítókat - Papcsák Ferenc zuglói polgármester, miután több, életveszélyes fenyegetést kapott. A volt elszámoltatási biztos a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: a polgármesteri hivatal épületén belül is védik, de munkahelyén kívül is kap védelmet.

A Magyar Nemzet csütörtökön írt arról, hogy feljelentést tett és rendőri védelmet kért Papcsák Ferenc fideszes zuglói polgármester és parlamenti képviselő, miután a napokban több halálos fenyegetést kapott. A politikus a lapnak azt mondta: több olyan levél érkezett az ő, illetve a polgármesteri hivatal címére mostanában, amelyben burkoltan vagy kevésbé burkoltan az ő és családja meggyilkolására utalnak.

Papcsák Ferenc a Független Hírügynökség kérdésére azt mondta: a rendőrség "méltányolta kérését", de saját forrásból is szerzett személyi biztosító embereket. Ezek az őrök az önkormányzat folyosóján is ott állnak, mivel ismeretlenek a titkárnőket is zaklatták. Kérdésre válaszolva hozzátette: a munkahelyén kívül is kap védelmet.

Papcsák Ferenc szerint a fenyegetések a polgármesteri működésével lehetnek kapcsolatban, mert elszámoltatási biztosként nem kapott ilyen fenyegetéseket. Polgármesterként változtatási tilalmakat rendelt el a kerületben, tanácsadói szerződéseket bontott fel, "megszüntette a pénzügyi források külső személyekhez jutását", zajlik a kerület pénzügyi helyzetének rendbetétele, és ez szerinte sérthet bizonyos gazdasági érdekeket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

The Times: Tanulhatnának a majmoktól a korrupt politikusok

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga

Csányi szerinte az Eb-t még nem veszélyezteti a Szuperliga