szerző:
FN.hu
Tetszett a cikk?

Tétényi Éva az FN.hu-nak adott interjújában beszélt arról, hogy lenne-e Orbán Viktor kihívója a jövőben, ha alkalma adódna rá.

A FN.hu-nak adott interjújában Esztergom független polgármestere azt mondta, nem lepődött meg a Török Gábor politológus blogján írottakon, miszerint ő "már az országos politikában is megkerülhetetlen tényező". Az elemző Tétényi Évánál kötött ki, amikor olyanokat keresett, akik "hiteles, saját táborukon túlmutató vezetők lehetnének egy, a mostani kormánnyal szembeni összefogásnak".

"Ezt azért nagyképűség lenne kijelenteni" - válaszolta a lap azon kérdéseire, hogy vállalná-e a miniszterelnökséggel járó felelősséget és érzi-e magában a lehetőséget és az erőt egy ilyen feladathoz. "Abban biztos vagyok, hogy kívánatos a női politikusok megjelenése a közpolitikában. Hogy az én személyemben történne ez meg vagy sem, ebből a szempontból lényegtelen" - tette hozzá.

"Vannak pozitív példák: Angela Merkel, a szlovák miniszterelnök, számos skandináv politikus, folytathatnám a sort. Egy nő másként közelít a problémákhoz, mint egy férfi. A magyar országos politikában túlsúlyban vannak a férfiak. Arra az empatikus megközelítésre és kompromisszumkeresésre van szükség, amit most épp én képviselek. A pozitív vélemények nem a személyemnek, hanem annak a stílusnak szólnak, amit megjelenítek" - fogalmazott Tétényi Éva a FigyelőNetnek.

Szavai szerint "most még túlzás lenne kijelenteni", hogy nem zárkózik el attól, hogy kellő támogatás esetén Orbán kihívója legyen 2014-ben. "Addig még sok víz lefolyik a Dunán" - mondta. "Abban hiszek, hogy egy női politikus jelenthet alternatívát Magyarországnak" - jelentette ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két nagy japán légitársaság több százezer ügyfelének adatait lopták el hackerek

Két nagy japán légitársaság több százezer ügyfelének adatait lopták el hackerek

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Véradások maradnak el a lezárások miatt, alig találnak már donort

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán