szerző:
HavariaPress/MTI
Tetszett a cikk?

Egy második világháborús robbanószerkezetet találtak Budapesten, a Hungária körút és a Stefánia út kereszteződésében. A tűzszerészeti munkálatok idejére lezárják a környéket - értesült a HavariaPress.

Pénteken délután került elő földmunkálatok közben egy világháborús robbanószerkezet a Hungária körút és a Stefánia út sarkán. A honvédségi tűzszerészek már a helyszínen vannak.

A rendőrségnek várhatóan le kell zárnia a robbanószerkezet hatástalanításának idejére a Hungária körút, a Stefánia út és a Mogyoródi út érintett részét.

Kerekesné Benedek Mária, a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj megbízott kommunikációs tisztje az MTI-vel azt közölte, hogy a Stadionoknál egy étterem kerthelyiségének földmunkái során találtak több második világháborús robbanószert. Először egy magyar "42 mintájú" kézigránátfejet, valamint egy nyolc centiméteres könnyű olasz aknavető gránátot találtak. Majd a műszeres átvizsgálás után előkerült még egy orosz repeszromboló gránát, tíz nyolc milliméteres puskalőszer, valamint tíz kilogramm robbanószer maradvány.

Ezeket összegyűjtötték és rendőri felvezetéssel a központi gyűjtőhelyre szállították. Itt később fogják megsemmisíteni a talált lőszereket - mondta Kerekesné Benedek Mária. A talált robbanószerek miatt nagyjából két órára a Hungária körút belső két sávját és a Stefánia utat lezárták, az éttermet pedig kiürítették. Az útzárat hat óra körül oldották fel - tette hozzá a kommunikációs tiszt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Biblia, bojkott, bálok, törés-zúzás az amerikai elnöki beiktatások történetében

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Hazai pálya: Mit keresett Sobri Jóska ott, túl a kidőlt fán? (videó)

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban

Programozható metaanyagot fejlesztettek ki Svájcban