szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A konferencián például az alábbi kérdésekre keresik a válaszokat: vajon igaz-e a médiapiacra az a tőzsdék működésére gyakran használt közhely, hogy a piacokat félelem és mohóság mozgatja; milyen tényezők befolyásolják a piac szereplőit a globális gazdasági válságon és "az új médiatörvényen túl, a digitális átálláson innen"; mit is jelent valójában a média társadalmi felelőssége; valamint a tényleges felelősségérzet, a józan belátás vagy a hatósági kényszer képes felülkerekedni a profit iránti vágyon?

A pénz beszél mottóval rendezik meg idén a kétnapos Media Hungary-konferenciát Siófokon; a hazai nyomtatott és elektronikus sajtó legnagyobb, immár tizenhatodik tanácskozása kedden kezdődik.

A konferencián - mint az a www.mediahungaria.hu oldalon olvasható - például az alábbi kérdésekre keresik a válaszokat: vajon igaz-e a médiapiacra az a tőzsdék működésére gyakran használt közhely, hogy a piacokat félelem és mohóság mozgatja; milyen tényezők befolyásolják a piac szereplőit a globális gazdasági válságon és "az új médiatörvényen túl, a digitális átálláson innen"; mit is jelent valójában a média társadalmi felelőssége; valamint a tényleges felelősségérzet, a józan belátás vagy a hatósági kényszer  képes felülkerekedni a profit iránti vágyon?

A tanácskozás első előadását Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kultúráért felelős államtitkára tartja A magyar audiovizuális kultúra megőrzése, támogatása címmel. A pénz szava címmel tart beszélgetést például Barcza György (K and H), Török Gábor (Vision Consulting), Szauer Péter (HVG), Uj Péter (Index) és Szenes Gábor (Pressonline). A megvitatandó kérdések között szerepel például az, hogy mi a médiapiacokat a gazdasági és politikai hatalom birtokosai mozgatják-e, vagy esetleg maga a média képes mozgatni a szálakat a gazdaságban? - olvasható a programban. Kora délután a magyar sajtóról tart majd előadást Tölgyessy Péter politológus.

Rendszerváltás a médiában címmel tartanak majd fórumot Borókai Gábor (Heti Válasz), Csermely Péter (Magyar Nemzet), Giró-Szász András (Századvég), Lakner Zoltán (Corvinus), Módos Márton (InfóRádió), Németh Marika (RTL Klub) és Rózsa István (ATV) részvételével. Kedd este Nyitrai Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős államtitkára tart előadást Fejlesztés 2011 címmel.

A konferencia első napján "Pénzek a magyar hirdetési piacon" és Közép-európai média blues", illetve "Mobil Hungary" címmel két külön teremben lesznek déltől este hét óráig előadások. A tanácskozás második napján, szerdán - egyebek mellett - lesz beszélgetés Gajdics Ottó (Lánchíd Rádió), György Bencze (TV2), Hammer Ferenc (ELTE), Kotroczó Róbert (RTL Klub), Mráz Ágoston (Nézőpont Intézet), Néző László (MNO) részvételével arról: "lehet-e érdekes a komoly hír és lehet-e komoly a bulvár?". 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Ausztrál open: már 72 teniszező van karanténban

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Halálra gázoltak egy férfit, aki az M3-as autópályán gyalogolt

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen

Már csak napjai vannak Trumpnak, mégis újabb szankciókat hozott Irán ellen