szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Jövő héten kezdődik az Orbán Viktor miniszterelnök által meghirdetett szociális konzultáció. Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: a tíz kérdésből álló kérdőívet mindenki megkapja, aki betöltötte a 16. életévét.

A kérdések között szerepel - ismertette - az úgynevezett védett kor bevezetésének lehetősége az 55 éven felüliek esetében; a közműszolgáltatók extraprofitjának esetleges korlátozása; valamint a segélyezés és a munkanélküliség viszonya. Két kérdés is vonatkozik a nyugdíjra: vegyék-e figyelembe a nyugdíj mértékének megállapítása során a gyermekvállalást, a gyermeknevelést, illetve hogy az egyéni számla alapján kiszámolt nyugdíj megállapításánál elsősorban a munkával eltöltött éveket vegyék-e figyelembe vagy inkább a jövedelem arányában állapítsák meg a nyugdíjakat?

Megkérdezik az embereket arról is, hogy a szociális segély folyósítása továbbra is pénzben vagy adott esetben valamilyen alapvető szükségleti cikkben történjen-e; kell-e segítséget nyújtania az államnak annak érdekében, hogy a devizaalapú lakáshitelt felvett családok ne kerüljenek utcára; illetve engedje-e az állam a devizaalapú hitelezés újraindítását. A további kérdések a gyógyszergyárak lobbijának esetleges "megtörésére" vonatkoznak, valamint arra, hogy az állam közpénzből elsősorban azokat a képzéseket támogassa-e, amelyekkel valóban el lehet helyezkedni.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Cáfolják Orbán szóvivőjét a gyöngyöspatai romák

Szijjártó Péter és más kormányzati politikusok nyilatkozatai szerint a Gyöngyöspatát elhagyó roma gyerekek és asszonyok csak húsvéti kirándulásra mentek, a településen maradó férfiak az Origo tudósítóinak ugyanakkor egybehangzóan arról számoltak be, hogy a Véderő által meghirdetett kiképzés áll a háttérben. Péntek este az MTI tudósítójának is azt mondták, hogy nem kirándulásra vitték a helybéli asszonyokat és gyermekeket, hanem a településre költöző Véderőtől való félelmük miatt kerestek nekik ideiglenes szállást.

MTI Itthon

A korábbi vagyonnyilatkozatokat is elérhetővé tenné az LMP

A képviselők javadalmazásáról szóló kormánypárti módosítási javaslatot álszent látszatintézkedésnek tartja az LMP, amit "akkor tákoltak össze hirtelenjében", miután kiderült, hogy Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő havi kétmillió forint felett keres.

MTI Itthon

Szijjártó tagadja a hirtelen gyöngyöspatai kitelepítést

Az állam senkivel nem osztozik a rendfenntartás jogán - mondta Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő, ismertetve azt a ma megjelent rendeletet, amely a rendőrséggel nem egyeztetett polgárőr tevékenységet sújtja. Szijjártó szerint szó sem volt hirtelen szükségből elkövetett kitelepítésről Gyöngyöspatán.

MTI Itthon

Szijjártó szerint megbukott az MSZP és az LMP bojkottja

A szocialisták és az LMP bojkottpolitikája megbukott, kudarcot vallottak és most visszakullognak a parlamentbe - így reagált a miniszterelnök szóvivője arra, hogy az MSZP és az LMP is részt vesz az alaptörvény részleteit kibontó kétharmados törvények vitájában.

MTI Itthon

Szijjártó: "az állam senkivel nem osztozik a rendfenntartás jogán"

Az állam senkivel nem osztozik a rendfenntartás jogán - jelentette ki Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője, aki ismertette azt a pénteken megjelent kormányrendeletet, amely szankcionálja, ha valaki a rendőrséggel való egyeztetési kötelezettség megszegésével polgárőr tevékenységet folytat és azt is, ha valaki azt a látszatot kelti, mintha jogosultsága lenne a rend fenntartására, holott nincs.

MTI Itthon

Szijjártó odaszólt Németországnak

Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy bármely más országból – akár Németországból is – beavatkozzanak a magyar alkotmányozási folyamatba – reagált a miniszterelnök szóvivője a német külügyi államminiszter hétfői nyilatkozatára.

MTI Itthon

Szijjártó: „Gyurcsány körei minden határt átléptek”

A kormányfő szóvivője annak kapcsán közölte ezt, hogy a Magyar Nemzet csütörtöki, "Meggyilkolnák Orbán Viktort" című cikkében arról írt: a világhálón különböző blogbejegyzésekben "Gyurcsány-hívek" botrányos kijelentéseket tettek; egyikük például azt írta, ha valaki biztosítaná a gyereke jövőjét, "kilőném ezeket a tetveket, vityával az élen". A volt miniszterelnök a Facebookon reagált a Magyar Nemzet írására, leszögezve: „Én ezt megvetem. Jó ügyet nem lehet így képviselni.”

Mihalec Gábor párterapeuta: A kommunikáció a kulcs

Mihalec Gábor párterapeuta: A kommunikáció a kulcs

Megkérdeztük az Operatív törzset, elképzelhetőnek tartják-e a plázák bezárását

Megkérdeztük az Operatív törzset, elképzelhetőnek tartják-e a plázák bezárását

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó