szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az LMP szerint amíg a kormány az új közmunkaprogramot "hegeszti", a leszakadt kistérségekben élőknek felkopik az álluk. Kaufer Virág, a párt országgyűlés képviselője úgy látja, azonnali beavatkozásra van szükség, a "cserbenhagyott vidéknek" ugyanis nincs még egy éve.

A politikus, aki egyben a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának tagja, közleményében kifejtette: a kormány azt állítja, hogy az új közmunkaprogramban több mint százezer embert fog idén foglalkoztatni, és ezeknek a munkavállalóknak a 80 százaléka a leghátrányosabb helyzetű régiókban él. Az LMP azt üdvözli - folytatja -, hogy "a kabinet végre felismerte januárban életbe léptetett programjának brutális hatásait", ám amíg az új koncepciót "hegeszti", a leszakadt kistérségekben élőknek felkopik az álla.

Kaufer Virág hangsúlyozza, a súlyos forráshiánnyal küszködő önkormányzatok nem tudják kezelni a programból kiszorultak szociális problémáit. Példaként említi, hogy a januári intézkedések miatt Gyöngyöspatán 32-ről 8-ra csökkent a közmunkások száma. Ha a kormány el akarja kerülni a teljes szociális összeomlást, akkor azonnal lépnie kell - véli a képviselő, pártja pedig ezért azt kéri a kabinettől, hogy vállalja át a szociális támogatások önkormányzatokra eső önrészének felét, és azonnal írjanak ki pályázatokat 6-8 órás foglalkoztatás támogatására, elsősorban a leginkább rászoruló települések számára.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Az LMP mediációval oldaná meg a vidék problémáját

A béketestben jogászok, mediátorok, szociológusok, pszichológusok, kriminológusok kapnának helyet. Ők öt-hat kisebb csoportra oszolva egyszerre több településen tudnának tevékenykedni. A feladatuk az lenne, hogy az érintett közösségek vezetőinek bevonásával, velük közösen kezdjék el a konfliktuskezelést.

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától

Egy generációnak segített felnőni, másoknak egy életre elvette a kedvét a politikától

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

Kásler: A terv szerint a szóbeli és az írásbeli érettségit is megtartjuk

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat