szerző:
Fontos Erzsébet

Létszámleépítés lesz a közmédiában. A főszerkesztőknek május 16-ig kell kijelölniük, hogy kiknek a munkájára nem tartanak igényt a jövőben. A szakszervezetek értetlenül állnak mindez előtt, mert hosszú távú műsorterv, sőt, koncepció sincs, viszont leépítés, az lesz.

„Mindenki retteg, félti az állását” – jelentette ki a jelenlegi helyzetről a hvg.hu-nak Virág Péter, a Duna Televízió Üzemi Szakszervezetének (DTV ÜSZ) elnöke, amikor arról faggattuk, milyen a hangulat most a közmédiában. A kollégák azért tartanak a kirúgásoktól, mert azok az év elején, újonnan kinevezett vezetők döntenek majd sorsukról, akik nemhogy eddig elért eredményeiket, munkájukat, de még személyiségüket sem ismerik, ezért elképzelésük sincs döntésük alapjairól – vázolta a tényeket az elnök, majd folytatta: az egyes területek vezetői elbeszélgettek az alkalmazottakkal, de volt olyanra is példa, hogy a felsőbb vezető az alatta levő irányítóval konzultált arról, kit lenne érdemes elbocsátani, ez azonban nem nyugtatott meg senkit. A kérdés itt csupán az, a végleges döntésben ezek a megállapítások mennyit nyomnak a latba.

Varga Júlia, a Független Rádiós Szakszervezet (FRÁSZ) elnöke hangsúlyozta, súlyos hiba lenne, ha előbb a kirúgásokat vinnék véghez, és csak utána terveznék meg a műsorokat és határoznák meg a koncepciót. Így is „fordítva ülnek a lovon”. „A június 1-jén munkába álló Rockenbauer Zoltán (a Fidesz volt politikusa - a szerk.) honnan tudná, hogy milyen kollégák dolgoznak például a rádió kulturális szerkesztőségében, ezért milyen műsorhoz kire van szükség? A rádióban nem tudunk tájékozódó beszélgetésekről sem, így aggódunk, hogy a többségükben tévéből kinevezett vezetők hogyan mérlegelnek majd a rádiósok sorsáról.”

©

A sajtóban ellentétes adatok és „tények” jelentek meg arról, hogy a főszerkesztőknek meddig, hányszor és hány emberre kell összeírniuk az elbocsátottak nevét. A legelterjedtebb verzió szerint május 16-ig kell leadniuk az első listát, ami 500 fő „kirúgását” jelenti, majd lesz egy második kör is, ahol szintén ugyanennyi munkavállalót bocsátanak el. Szabó László, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) kommunikációs igazgatója a divíziókkal történő konzultáció során cáfolta ezeket a „híreszteléseket”. Kizárólag azt határozta meg, hogy a főszerkesztők május 16-ig gyűjtsék össze azok nevét, akiktől a jövőben megválnának, azt azonban nem kötötte ki, a listán mennyi névnek kell szerepelnie. Az igazgató állítása szerint az összeírt nevek nem lesznek véglegesek, a döntésről további megbeszéléseket folytatnak majd a főszerkesztőkkel.

Böröcz István, az MTVA vezérigazgatója korábban a sajtóban azzal próbálta megnyugtatni a közvéleményt, hogy a létszámleépítés során az emberi és egzisztenciális szempontokat legalább annyira figyelembe veszi, mint a gazdálkodási és szakmai megfontolásokat. Az integrációval, az intézmények egy helyre költöztetésével, a párhuzamosságok megszüntetésével és a létszámleépítéssel felszabaduló forrásokat minőségi produkciók készítésére fordítja majd. Mint azt az MTVA Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, a létszámleépítéssel akár milliárdokat is megspórolhatnak, amit tartalomkészítésre fordítanak majd, ám az új struktúra elfogadása még folyamatban van, és a gyártási igazgatóság egyelőre a megvalósítás lehetőségén dolgozik.

Ahhoz, hogy véglegesen kialakuljon a Fidesz kétharmados többségével megalkotott közmédia, ki kell alakítani az MTVA egységes szerkezetét. Ehhez meg kell szüntetni az eddigi rádiós-televíziós struktúrát (mai elnevezéssel: divíziókat), ezért az a közelmúltban nemcsak átvilágításon, hanem kollektív átszervezésen esett át, amikor elkezdték megszüntetni a munkaköri párhuzamosságokat. Így a négy pénzügyi osztály, a négy kommunikációs igazgatóság és a négy HR helyett egyet hoztak létre. Ám nemcsak összevonták a szervezeti egységeket, hanem újakat is létrehoztak. A szakszervezetek tudomásul vették az egységesítési folyamatot, mégis kifogásolják, hogy nincs tisztázva, a közmédiának milyen alapelveket szánnak, továbbá a létszámleépítés valójában kinek vagy kiknek az érdekében áll.

Annyi azonban biztos, hogy a változással dupla vezetői gárdát hoztak létre. Böröczék szerint a létszámleépítésre azért is van szükség, mert ráfizetéssel működik a közmédia, éppen ezért megszüntetnék az egyeseknek évek óta járó milliós fizetéseket és a 6-8 hónapos végkielégítéseket. Szerintük a 64 milliárd forintos költségvetés nem bírja el a 3463 munkavállaló idei bér- és járulékköltségeit, ami 20 milliárd forintot tesz ki. Erre a FRÁSZ elnökasszonya a következőképpen reagált: „Senki nem akadályozta meg a vezetőket abban, hogy a milliós fizetéssekkel 'nem dolgozókat' kirúgják. Az is kérdés persze, hogy miért nem foglalkoztatták őket, mégis, ettől még nem kell egy egész szakmát félelemben tartani” – majd hozzátette: a múltbeli eseményeket tekintve a rádiós szakma túl van egy nagy átvilágításon, háromlépcsős létszámleépítésen, ezzel, amennyire lehetett, lecsupaszították őket.

©

Varga Júlia szerint a tisztázatlan irányvonal miatt nyitott kérdés maradt, a rádiósoknak kevés létszámmal kell kizárólag telefonos interjúkat, stúdióbeszélgetéseket készíteniük, vagy míves rádiójátékokat, riport- és dokumentumműsorokat várnak több, felkészült kollégával. Emellett az sem tudható, hogy az újonnan megválasztott főszerkesztők hogyan fogják a speciális műsorokhoz kiválasztani a szakembereket, ha még a műsorok kitalálása előtt elbocsátják őket. A nonprofit zrt.-k – amelyeknek kizárólag a műsorok megálmodása, megrendelése és átvétele a feladata – az elmúlt fél év alatt még nem dolgoztak ki új műsortervet, vagy ha kidolgoztak is, nem tájékoztatták róla a munkatársakat. A műsorokkal kapcsolatos kérdőjelek mellett számos más tisztázatlan körülmény is van – állítja. Szerinte többek között nem tudni, hogy milyen az együttműködési-hatásköri viszony a nonprofit zrt.-k, a munkavállalókat tömörítő MTVA divíziói és az új főszerkesztőségek között. Ki kit utasíthat, ellenőrizhet. Ez az együttműködési rendszer a most véleményezés alatt álló új szervezeti és működési szabályzat tervezetéből sem derül ki egyértelműen.

Május 6-án a változások tisztázása miatt a szakszervezetek közösen meghívták az MTVA vezérigazgatóját, hogy érdemben tárgyaljanak a létszámleépítésről és a strukturális változásokról, mert korábban ígéretet tett arra, hogy a végleges döntések előtt tárgyalásokat folytat velük. Ám a találkozás nem járt sikerrel. „Az igazgató nem tudta részletesen megmondani, hogy mire készül pontosan" – adott felháborodásának hangot Lázár András, a közmédiumok szakszervezeteinek ágazati elnöke. Hozzátette: elkeserítő, hogy régen Szalai Annamária, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság elnöke megígérte, nem lesz leépítés, sőt, akkoriban minőségi műsorgyártó televízióról és rádió létrehozásáról is beszélt. Ennek ellenére most pontosan az ellenkezője történik: nem tudni, kit, miért, milyen cél érdekében küldenek el vagy tartanak meg, és azt sem tudni, a jövőben lesz-e igény arra, hogy a munkavállalókkal és velük együtt a szakszervezetekkel érdemi tárgyalásokat folytassanak – mondta.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!