szerző:
hirado.hu
Tetszett a cikk?

Délután folytatódnak a tárgyalások a rendvédelmi szakszervezetek és Pintér Sándor belügyminiszter között.

Utolsó egyeztetésre ülnek össze a kormány és a rendvédelmi szakszervezetek képviselői hétfő délután. A Rendészeti Érdekegyeztető Fórumának ülése után hozzák nyilvánosságra a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének állásfoglalását a korkedvezményes nyugdíjrendszer tervezett átalakításáról - jelenti a Hirado.hu.

Délelőtt a Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezete kezdeményezett tüntetést a Parlament előtt a Kossuth téren. A demonstrálók azt mondják: a bérek folyamatos elvonása, és a rendvédelmi dolgozók korai nyugdíjazásának felülvizsgálatát érintő törvényjavaslat ellen tiltakoznak. A sztrájkbizottság egyébként nem támogatja a Tettrekész szakszervezet demonstrációját.

A Tettrekész Magyar Rendőrség Szakszervezetének délelőtti demonstrációja a parlament előtt.
©

Az érdekképviselet és a kormány hétvégén is egyeztetett, Kónya Péter, a sztrájkbizottság vezetője úgy fogalmazott: a folyó két partján állnak, de már legalább látják egymást a túloldalon – közölte az MTI hírcentrum helyszínen tartózkodó munkatársa. A kormány és a szakszervezetek délután döntenek arról, hogy sikerül-e megegyezésre jutniuk a nyugdíj-ügyben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!