szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elfogták az egy hónapja a főváros IX. kerületében, az Ernő utcában elkövetett emberölés három gyanúsítottját - jelentette be Fülöp Valter, a fővárosi rendőrfőkapitány bűnügyi helyettese kedden Budapesten sajtótájékoztatón. Fülöp Valter hangsúlyozta, hogy egy hónap alatt ez már a negyedik felderített emberölési ügy.

Elfogták az áprilisi ferencvárosi emberölés gyanúsítottjait. A három fogvatartottat azzal gyanúsítják, hogy április 24-én egy 82 éves idős öltek meg lakásában. A Budapesti Rendőr-főkapitányság kezdeményezi a 41 éves B. Józsefné, a 31 éves M. Lajos és az 58 éves V. Béláné előzetes letartóztatását emberölés megalapozott gyanúja miatt.

Fülöp Valter elmondta, hogy az idős nő kapcsolatait végignézve jutottak el B. Józsefnéhez, aki 2009-ig takarított az áldozatnál. Ez akkor maradt abba, amikor kiderült az, hogy feltehetően ő lopott el különböző dolgokat a nénitől. B. Józsefné hinthette el, hogy az idős asszonynak lehet elrejtett pénze a lakásán. Ismerőseivel az Ernő utca 19. szám alatti házba könnyen bejutottak, a lakás zárát pedig feltörték. Valószínűleg a zártöréshez használt eszközzel támadtak az alvó nőre, akinek a fejét szinte teljesen szétverték.

Ezt követően átkutatták a lakást, de semmit nem találtak. A bűnügyi helyettes szerint a néni nem is tudott félretenni 62 ezer forintos nyugdíjából, és az otthonában sem készpénzt, sem jelentős értéket nem tartott. A helyszínre tartó és onnan távozó tetteseket egy ipari kamera rögzítette. A felvételeken látható ruházatot pedig a gyanúsítottaknál tartott házkutatásokon megtalálták - közölte Fülöp Valter. Hozzátette: a három emberöléssel gyanúsítható személy közül kettő annyit elismert, hogy járt a lépcsőházban, a gyilkosság elkövetését azonban mindegyikük tagadja. A gyanúsítottak közül egyébként csak B. Józsefné büntetlen előéletű, társai korábban már voltak büntetve vagyonelleni bűncselekmények kapcsán.

A főkapitány helyettes hangsúlyozta azt is, hogy vizsgálják az emberölés minősített eseteit, így lehet, hogy a három gyanúsítottnak előre kitervelten, különös kegyetlenséggel és nyereségvágyból elkövetett gyilkosságért kell felelniük. "Az utóbbi szerintünk biztosan megáll, így a három elfogott akár életfogytig tartó szabadságvesztésre is számíthat."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba

Fehér Norbert rátámadt a spanyol börtönőrökre, öt embert küldött kórházba

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Auschwitzban minden túlélő átélt valamit, amiről képtelen beszélni

Szlovénia enyhít a lezárásokon

Szlovénia enyhít a lezárásokon