szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Húsipari Dolgozók Szakszervezete (HDSZ) tiltakozik a munkával szerzett jogok csorbítása ellen és támogat minden szervezetet, amely ez ellen fellép, így szolidáris a rendvédelmi szakszervezetekkel - tájékoztatta Kapuvári József, a HDSZ elnöke kedden az MTI-t, a szakszervezet hétfői budapesti kongresszusának állásfoglalásáról.

A HDSZ MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a szakszervezet elfogadhatatlannak tartja, hogy a nyugellátással és a foglalkoztatással összefüggésben tapasztalható anomáliák, esetleges visszaélések megszüntetése során egyéni eljárások helyett a kormány egyes szakmai csoportokat, munkavállalói és nyugdíjas rétegeket megbélyegezzen, kollektíven büntessen és jogaiban megrövidítsen. Ez azért is elfogadhatatlan, mert a munkával szerzett jogok elvétele, csorbítása hátrányosan érintheti egész nemzedékek szakmai orientációját, munkához való viszonyát - mutatott rá a szakszervezeti állásfoglalás.

A húsipari szakszervezet megítélése szerint a kormányzatnak nincs felhatalmazása arra, hogy a munka világában hosszú és nehéz küzdelmekben kialakított egyezségeket, a munkavállalók képviselőivel kötött megállapodásokat felrúgják, és erodálják a társadalombiztosítás intézményeibe vetett bizalmat, a szolidaritást.  A HDSZ is ott lesz a május 30-ára a Vegyipari Dolgozók Szakszervezete (VDSZ) által kezdeményezett és a szakszervezetek által támogatott demonstráción - tartalmazza a közlemény.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Nem vártak a kormányra, önálló járványügyi intézkedéseket hoztak a hajléktalanellátásban

Nem vártak a kormányra, önálló járványügyi intézkedéseket hoztak a hajléktalanellátásban

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.

Másodosztályú helyett keményvalutásként: keletnémetek újra a Balatonnál – 1991. április 10.