szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megkapta a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár beadványát, amelyben vizsgálatot kezdeményez Pokorni Zoltán Fidesz-alelnök ellen. A testület azonban a Fidesz-frakció sajtófőnöke szerint még nem döntött róla - közölte Krakkó Ákos, szerdán. Az ügyről már tájékoztatták Orbán Viktor kormányfőt is.

A Fidesz etikai bizottságának elnöke, Kontrát Károly az Indexnek azt mondta, a testület a párt alapszabályának megfelelően fog eljárni az ügyben. A Népszabadság és a Magyar Nemzet szerdán írt arról, hogy nem etikai vizsgálat várható az államtitkár és a fideszes oktatáspolitikus vitájának ügyben. Előbbi arról is beszámolt, hogy tisztázó beszélgetést tartanak majd. Előzőleg a Magyar Hírlap hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást szándékozott indítani a fideszes politikussal szemben.

©

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az MTI-nek azt mondta, e tisztázó beszélgetésnek - amelyen a két érintett mellett ő és Varga Mihály Fidesz-alelnök is részt vesz majd - az időpontját még egyeztetik. Az MTI információi szerint ezt még azt megelőzően megtartják, hogy az etikai bizottság dönt arról, indít-e etikai vizsgálatot. Az MTI úgy tudja, mivel egy Fidesz-elnökségi tag és egy államtitkár vitájáról van szó, az ügyről Varga Mihály tájékoztatta Orbán Viktor miniszterelnököt is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Nagy a bizonytalanság a trianoni menekültek pontos száma körül

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

Börtönben találták meg egy 11 éves gyilkosság gyanúsítottját

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában

"Felcsúti Pert" ígért Fekete-Győr a programjában