szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Réthelyi Miklós nemzetierőforrás-miniszter szerdán délelőtt Horváth Ádám jelenlegi miniszteri biztost nevezte ki a Magyar Állami Operaház főigazgatójává, június elsejei hatállyal, ötéves időtartamra, de este a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája azt közölte az MTI-vel, hogy a kinevezés kérdéses, az Operaház új főigazgatójának személyéről később lesz döntés.

A KIM közleménye szerint a nemzeti erőforrás minisztere annak ellenére nevezte ki Horváth Ádámot, hogy a kormány keddi ülésén Orbán Viktor miniszterelnök azt kérte, a kormány soron következő üléséig ne hozzon döntést a főigazgatói pályázatról. Horváth Ádám este telefonon úgy tájékozatta az MTI-t, hogy aláírták a munkaszerződését.

A főigazgatói posztra öten pályáztak, közülük a pályázatokat elbíráló kilencfős szakmai bizottság döntő többséggel Horváth Ádámot javasolta a dalszínház élére. A 38 éves operaénekes 2010. szeptember elsejei hatállyal kapott fél évre miniszteri biztosi kinevezést a Magyar Állami Operaházba a nemzetierőforrás-minisztertől. A megbízatást szeptember 2-áig meghosszabbították, de szerdán Réthelyi Miklós miniszter főigazgatóvá nevezte ki.

Este a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium sajtóirodája azt közölte az MTI-vel, hogy a kormány keddi ülésén "Orbán Viktor miniszterelnök feladatul tűzte Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogy a Magyar Állami Operaház főigazgatói pályázatáról ne hozzon döntést a soron következő kormányülés előtt, tekintettel arra, hogy kormányülésen értékelik az Operaház helyzetét, finanszírozását és vezetését, az egyébként 2011. szeptember 2-ig kinevezett Horváth Ádám miniszteri biztosi tevékenységét is".

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium a miniszterelnöki döntés, valamint a június 10-ei pályázati elbírálási határidő ellenére a mai napon eredményt hirdetett, amelynek érvényessége és fenntarthatósága a fenti körülményre tekintettel kérdéses. Jelenleg a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium vizsgálja a döntéshozatali eljárást. Erről tájékoztatást kapott Horváth Ádám is, aki az Operaház vezetését miniszteri biztosként végezheti tovább - áll a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium szerda esti kommünikéjében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

Másfél millióra bírságolta a médiahatóság az RTL Klubot

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez

Karácsony a Tiborcz-perben: Emblematikus figurát kerestem az új adónem elnevezéséhez