szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tóth Zoltán, az Európai Választási Szakértők Egyesületének (ACEEEO) főtitkára csütörtökön a szervezet budapesti konferenciáján lemondott tisztségéről.

Tóth Zoltán lemondott az ACEEEO főtitkári posztjáról. A magyar választási szakértő a lemondását azzal indokolta, hogy nem szeretné, ha a magyar belpolitikai konfliktus károkat okozna a független nemzetközi szakmai szervezetnek. 

Tóth Zoltán a konferencia előtt adott nyilatkozatában bírálta a kormányzatot, amiért nem biztosította az Országos Választási Bizottság függetlenségét, valamint sérelmezte azt is, hogy a magyar kormányzat nem képviseltette magát a húsz évvel korábban alakult szervezet ünnepi konferenciáján. A konferencián, amelynek témája a választási szervek függetlensége, 40 ország képviseletében 160 választási szakértő, köztük nemzeti választási bizottságok vezetői, nemzetközi szervezetek szakértői jelentek meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megvalósulhat Elon Musk álma: még az idén chipet ültethet a Neuralink az emberi agyba

Megvalósulhat Elon Musk álma: még az idén chipet ültethet a Neuralink az emberi agyba

Kereken 500 lóerős az új Brabus Mercedes S-osztály

Kereken 500 lóerős az új Brabus Mercedes S-osztály

Meghalt Törőcsik Mari

Meghalt Törőcsik Mari