szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mesterházy Attila szerint az MSZP szombati kongresszusa azt bizonyította, hogy a szocialistáknak az ország problémai a legfontosabbak, nem saját ügyeik. Az MSZP elnöke a honlapján vasárnap közölt írásában azt is hangsúlyozza: annak, aki a közösség része akar maradni, a közös döntéseket be kell tartania.

Mesterházy Attila hangsúlyozta, hogy a kongresszuson meghozott döntések is arról szólnak, hogy erős baloldali néppártként kell alternatívát kínálniuk az embereknek az "Orbán-rendszerrel" szemben. Rámutatott, a kongresszuson kiderült, hogy a párttagok által delegált küldöttek ragaszkodnak a Magyar Szocialista Párt nevéhez, a baloldalisághoz, fontos számukra az önazonosság, nem akarják a szocialista pártba olvasztani a liberálisokat és a konzervatívokat, miközben lehetségesnek tartják, hogy szövetséget kössenek velük.

Mesterházy Attila kitér arra: az MSZP szombaton nagyot lépett az egység felé, ismét bizonyította, hogy demokratikus párt, ahol senkibe sem fojtják bele a szót. Hozzátette: nincs kétsége, hogy az MSZP ezután is vitatkozó párt marad, döntéseit pedig demokratikusan hozza meg. A pártelnök szerint ugyanakkor fontos elhatározása volt a kongresszusnak, hogy ezeket a döntéseket fegyelmezetten be kell tartani és a vitákat nem nyilvános üzengetések útján kell lefolytatni. "Ezt mindenkinek tudomásul kell vennie, ha a közösség része kíván maradni" - írja.

Hangsúlyozza, az MSZP egysége Magyarország érdekét szolgálja. "Bizalom, aktivitás, szigorú etikai elvek követése, valamint belső partnerség és a valódi, azaz cselekvőképes pártegység fenntartása - ezek az MSZP működésének legfőbb jellemzői" - olvasható a pártelnök írásában, amelyben megjegyzi: a szocialista párt "csak így foglalhatja el méltó helyét a demokratikus erők reményeink és szándékaink szerint kialakuló, az Orbán-rendszert leváltó szövetségében". "A kongresszus arra adott mandátumot, hogy ezeket a célokat tartsa szem előtt az MSZP vezetése. Pártelnökként ígérhetem: pontosan ezt és így fogjuk tenni" - zárja írását Mesterházy Attila.

Mesterházy Attila a tegnapi MSZP kongresszuson - kattintson galériánkért!
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!