szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ifj. Lomnici Zoltán szerint a rendvédelmi szervek nyilvánosság előtt zajló érdek érvényesítő tevékenysége fokozott veszélyt jelent a "társadalom békés tagjaira". A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete tiltakozik a nyilatkozat miatt.

A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) tiltakozását fejezi ki ifj. Lomnici Zoltán, egy mai napi nyilatkozata miatt. Lomnici felvetette, hogy a rendvédelmi területen "el kell fogadni, hogy az érdekek védelmére csak korlátozott jogkörök állnak rendelkezésre".

Mint arról beszámoltunk: Ifj. Lomnici Zoltán véleménye szerint a rendvédelmi szervek nyilvánosság előtt zajló érdek érvényesítő tevékenysége fokozott veszélyt jelent a "társadalom békés tagjaira", ezért felvetette a hivatásos állományra vonatkozó jogszabályok ez irányú módosítását.

Nagyítás-fotógalériánk a Bohócforradalomról. Kattintson a képre!
©
A Belügyi és Rendvédelmi Dolgozók Szakszervezete (BRDSZ) szerint ifj. Lomnici Zoltánnak hiányosak az ismeretei arról, hogy a rendvédelem területén dolgozók alkotmányos érdekérvényesítő jogosultságai már eddig is abszolút korlátozás alá estek, és csak egyetlen munkavállalói joguk maradt fent, - a demonstráción való részvétel joga.

A BRDSZ emlékeztet arra, hogy a közelmúltban a rendőrségi dolgozókat, meghatározott időre, megfosztották még a passzív választójoguk gyakorlásától is, a semmisségi törvényben pedig igazmondásukat is kétségbe vonták - közölte a BRDSZ főtitkára, Bárdos Judit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!