szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Július 1-jétől szabálysértésnek számít és 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható az, aki galambot etet Kecskemét közterületein és a többlakásos házak erkélyén, loggiáján, függőfolyosóján.

A helyi rendeletet Kecskemét közgyűlésének csütörtöki ülésén fogadták el a képviselők. Zombor Gábor polgármester a napirendi pont tárgyalásakor hangsúlyozta: nem akarnak felesleges szigorításokat bevezetni, de olyan tömeges a lakossági panasz a városban elszaporodott galambok által okozott károk miatt, hogy a problémát mindenképpen kezelni kell. A közgyűlés azonban arra kéri a közterület-felügyelőket, hogy elsősorban a figyelmeztetés eszközével éljenek és csak kirívó esetben bírságoljanak. Ezen kívül felhívják majd a társasházak figyelmét, hogy a saját szabályzatukba, házirendjükbe is építsék be a tiltást.

Az előterjesztés azzal indokolja a szigorítást, hogy a galambok rendszeres etetése erőteljes elszaporodásukhoz vezetett, s város terei lassan már alkalmatlanok lesznek arra, hogy betöltsék rendeltetésüket, sétálni, pihenni, gyerekkel a szabadban tartózkodni alig lehet. A túl sok madár károsítja a tetőszerkezeteket, a padlástereket, párkányzatokat. Az etetés megtiltása mellett fontos a közterületeket tisztán tartása, a táplálékként alkalmas háztartási szemét összegyűjtése. Az előterjesztés szerint a tilalom és a közegészségügyi szabályok betartása elegendő lesz arra, hogy megakadályozza a galambok további szaporodását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálra gázoltak egy gyereket Eperjes közelében

Halálra gázoltak egy gyereket Eperjes közelében

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Elkerülhettük volna a harmadik hullámot?

Négy éven át küld biztonsági frissítéseket készülékeire a Samsung – az öné köztük van?

Négy éven át küld biztonsági frissítéseket készülékeire a Samsung – az öné köztük van?