szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombattól egy hónapon át nem áll meg a szentendrei HÉV a Margit hídnál, sem az egyik, sem a másik irányban, helyette pótlóbuszok közlekednek a Nyugati pályaudvar és a Szépvölgyi út között.

A Margit híd felújításához kapcsolódó munkálatok miatt szombattól várhatóana hónap végéig a Margit híd budai hídfő HÉV megállóhelynél a Szentendréről, Békásmegyerről, illetve a Batthyány térről induló szerelvények egyik irányban sem állnak meg - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Ezen időszak alatt a Nyugati pályaudvartól induló HÉV-pótló autóbuszok szállítják az utasokat a Szépvölgyi úti megállóig. Az európai uniós támogatással megvalósuló Margit híd felújításának következő lépéseként megkezdődik a HÉV-aluljáró felújítása a budai hídfőnél, ennek során a HÉV-peronokra vezető két lépcsőt július 2-tól július 31-ig lezárják. A HÉV-aluljáró lezárása a gépjármű-, villamos- és kerékpáros forgalmat nem érinti.

A H5 jelzésű pótlóbuszok útvonala a Nyugati pályaudvar végállomásról indulva: Nyugati pályaudvar M vá. (206-os felszállóhelye) – Jászai Mari tér (megáll a 91-es, 191-es, 291-es, 206-os megállóhelyén) – Margit híd (206-os megállóhelye) – Germanus Gyula park – Árpád fejedelem útja – Zsigmond tér – Lajos utca – Szépvölgyi út H vá. (ideiglenesen létesített kettős megállóhely a Szépvölgyi úton a Lajos utca és Árpád fejedelem útja között).

Visszafelé a Szépvölgyi útról: Szépvölgyi út H vá. (ideiglenes megálló) – Árpád fejedelem útja – Margit híd (86-os, 160-as, 260-as autóbuszok megállóhelye) – Szent István körút (91-es, 191-es, 291-es, 206-os megállóhelye) – Nyugati pályaudvar M vá.

A pótlóbuszok indulása a Szépvölgyi út ideiglenes végállomáson a HÉV-szerelvények érkezéséhez igazodik. Az ideiglenes forgalmi rendről bővebb információt a BKV honlapján, a www.bkv.hu oldalon találhatnak, valamint továbbra is érdemes előzetesen tájékozódni a Fővinform, illetve az Útinform híradásaiból.

Margithíd
©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!