szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A metrókocsikkal kapcsolatos megállapodás tervezetéről, a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság többlettámogatásáról, illetve a főváros új hajléktalan-ellátási koncepciójáról dönt egyebek mellett a Fővárosi Közgyűlés csütörtöki rendkívüli ülésén.

A főváros minden vitás kérdésben megállapodott az Alstommal a metrókocsik ügyében. A megállapodás tervezetét Tarlós István főpolgármester kérésére nyílt ülésen tárgyalja a testület, miután a Főpolgármesteri Hivatal jogászai megállapították, hogy a dokumentum nem érint olyan pontokat, amelyeket a közbeszerzési törvény szerint zárt ülésen kellene megtárgyalni.

Csaknem 167 millió forint többletforrást kaphat működőképességének megőrzésére a Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság, ha a képviselők elfogadják az erről szóló javaslatot. Tarlós István javaslata szerint a többletforrás a második és harmadik negyedévben várható forráshiányt részben pótolja, megakadályozza a 60 napnál túli tartozásállomány keletkezését, illetve fedezetet nyújt a rendkívüli események kapcsán felmerülő kiadásokra.

A képviselők szavaznak a hajléktalanok egészségügyi ellátásával, foglalkoztatásával, illetve lakhatásával kapcsolatos teendőkről, illetve a "Közterület helyett emberibb körülmények" elnevezésű hajléktalanellátási koncepcióról is. Szentes Tamás egészségügyért és szociális területért felelős főpolgármester-helyettes előterjesztésében egyebek között az olvasható: a hajléktalanellátáshoz kapcsolódó célok megvalósításához nélkülözhetetlen a fővárosi ellátórendszer más területeinek - köztük az egészségügy és a gyermekvédelem - aktív részvétele.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nemzeti ünneppé nyilvánítaná június 19-ét a CÖF

Nemzeti ünneppé nyilvánítaná június 19-ét a CÖF

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Így növeld a sárkányodat: Moszkváról Pekingre helyezné át a keleti nyitás súlypontját Orbán

Újra felfedezett fajta oldhatja meg a kávéhiányt

Újra felfedezett fajta oldhatja meg a kávéhiányt