szerző:
Index
Tetszett a cikk?

Olyan riportereket tartottak meg az Index szerint a nagy közmédiás leépítéshullámban, akik teljesítették a nyilvánvaló, és más kollégáknak kellemetlen politikai megrendeléseket.

Miközben évek óta a Híradó felelős szerkesztőjeként dolgozó riportereket küldtek el csütörtökön, az a riporter, aki a sokak által politikai megrendelésnek tartott stockholmi botrányról tudósított, kiemelt szerkesztői státuszt kapott - írja az Index.

©

Bende Balázs szerkesztőről van szó, aki a botránnyá fajult stockholmi PEN Clubos eseményről tudósított, furcsa körülmények között, mivel Stockholmban nincs tudósítója az MTV-nek, és valahonnan tudniuk kellett, hogy az eseményen "spontán" botrány fog kialakulni. Hasonlóan "megbízható munkaerőnek" számít az Index szerint a korábban csak regionális riportokat készítő Balás Árpád, aki Gyurcsány Ferenc Corinthia Grand Hotelben tartott évértékelőjéről tudósított - miután a lap értesülései szerint a tévé belpolitikai riporterei nem vállalták a tudósítást.

Nemcsak a tévénél maradt, de a kirúgandók listáját is az a Papp Dániel állította össze, aki a hamisított riportot készítette Daniel Cohn-Benditről - írja az Index. Ugyanakkor kirúgtak egy olyan, nagy teherbírásúként ismert szerkesztőt is, Kiss Gábort, aki viszont nem volt hajlandó egy hasonló ferdítésben részt venni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megöltek egy nőt egy szegedi panzióban

Megöltek egy nőt egy szegedi panzióban

A Chanel bíróságon támadta meg a Huawei logóját, mert az szerintük túlságosan hasonlít az övékre

A Chanel bíróságon támadta meg a Huawei logóját, mert az szerintük túlságosan hasonlít az övékre

Már a román főügyészség vizsgálja az úzvölgyi temető elfoglalásának ügyét

Már a román főügyészség vizsgálja az úzvölgyi temető elfoglalásának ügyét