szerző:
Klubrádió

Nincs feszültség a Fidesz és a KDNP között - vélekedett Pálffy István a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. A KDNP-s politikus szerint a Harrach Péter és Lázár János közt lezajlott pengeváltás az elmúlt egy év megfeszített munkatempójának eredménye. Az egykori televíziós emellett a közmédiában zajló elbocsátások kapcsán arra utalt, hogy senki sem pótolhatatlan.

Egy koalícióban üzlet van, a szövetségben egyeztetés és közösen kialakított politika van, a Fidesz és a KDNP között sosem volt üzlet - állította Pálffy István a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában. Megvannak a megfelelő csapatok a két párton belül, ezek vezetésével, a különböző szakaszokban, kell a megfelelő harcokat megvívni az ellenzékkel, a médiában vagy a nemzetközi színtéren – tette hozzá Pálffy István.

A közmédiumokat érintő elbocsátásokkal kapcsolatban az egykori köztelevízióban dolgozó Pálffy István azt mondta: képviselőként nem avatkozhat a leépítési folyamatba, és szólni sem szólhat a nyilvánosság előtt. Pálffy István a hortobágyi halgazdasággal állította párhuzamba a közmédiumokat és úgy fogalmazott, ott sem szólhat bele abba, hogy mi legyen a termelési igazgató sorsa.

Véleményét azonban kifejtette s arra utalt, hogy az emberek nem pótolhatatlanok. Nem kizárólag a kirúgottak az egyetlen létező és elképzelhető műsorvezetők – fogalmazott. Azt is közölte Pálffy István, hogy az anyagi kondíciókat is figyelembe kellett venni, mert az elbocsátottak között kétféle ember lehet: az egyik, aki nem dolgozott meg a pénzéért eddig sem, a másik pedig belső versenyhelyzetbe került a vállalatnál azzal, hogy több ember van a szakterületén. A KDNP-s politikus szerint nagy hiba lenne az elbocsátásokat személyes ügyként kezelni.

Pálffy István arról is beszélt, hogy bár a közmédiumokat állami pénzből finanszírozzák, egy piaci környezetben kell megjelenniük, s nem tartozik a piacra, hogy mire készül a közrádió és a köztévé. Pálffy István egyébként továbbra is a köztévé, illetve most más az MTVA munkatársa, ám képviselőségével nem fér össze a televíziós munka, ezért azt szünetelteti és fizetés nélküli szabadságon van, mely mandátuma lejártáig szól.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Pálffy István: az igazságérzetet sérti, hogy Hunvald szabadon sétálhat

Hétfőn, a Parlament napirend előtti vitájában Pálffy István (KDNP) kifejtette: igazságérzet és igazságszolgáltatás került szembe egymással, amikor a bíróság úgy döntött, hogy Hagyó Miklós után Hunvald György is elhagyhatja a börtönt, és akár "olyan házakba is becsengethet, amelyek áron aluli eladásában a vád szerint szerepe volt".

MTI Itthon

Lázár a KDNP-nek: "ez nem egy koalíciós kormány"

Soha nem háborúzna Lázár János Kövér Lászlóval, de a törvényalkotás lassításában "a házelnök úr téved". A Fidesz frakcióvezetője a Népszabadságnak adott interjúban úgy fogalmazott: "jó lenne, ha a KDNP szembenézne azzal, hogy ez nem koalíciós kormány".

M. László Ferenc Itthon

Megdöbbentek, de lenyelik Lázár beszólását a KDNP-sek

Érthetetlennek és megalázónak tartják a hvg.hu-nak nyilatkozó KDNP-s képviselők Lázár János fideszes frakcióvezető kereszténydemokratákat rendre utasító, hétfőn publikált interjúját. A kisebbik kormánypárt képviselőcsoportját vezető Harrach Péter szerint a KDNP soha nem zsarolta a Fideszt, mindössze kiállt nézetei mellett. Mások azért tartják furcsának Lázár kijelentését, mert a Fidesz frakcióvezetője maga is tagja a kereszténydemokrata mozgalomnak. A két párt viszonya távolról sem feszültségmentes, az elmúlt egy évben a parlamenti vitákban rendszerint a KDNP maradt alul.

Klubrádió Itthon

Pálffy cáfol: „semmi közöm hozzá”

„Marhaságnak” nevezte Pálffy István a Klubrádió Megbeszéljük című műsorában azt a híresztelést, miszerint a VII. kerületi, bezárásra ítélt Janikovkszy iskola helyén a korábbi tévés, jelenlegi KDNP-s politikus iskolája vagy vállalkozása kapna helyet.

MTI Itthon

MSZP: hiteltelen Lázár, Selmeczi, Budai, Szijjártó, Balsai, Pálffy

Az MSZP véleménye szerint nagyon sokan vannak már a Fidesz-KDNP soraiban, akik az elmúlt hetekben, hónapokban hiteltelenné, méltatlanná váltak arra, hogy a magyar embereket az Országgyűlésben képviseljék – jelentette ki szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján a párt szóvivője.

Több autó ütközött az M5-ösön, hatalmas a dugó

Több autó ütközött az M5-ösön, hatalmas a dugó

A németek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével

A németek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével

Simán hozta 1500. meccsét Federer

Simán hozta 1500. meccsét Federer

Borkai-ügy: Steinmetz Ádám már meg is kereste a MOB-ot

Borkai-ügy: Steinmetz Ádám már meg is kereste a MOB-ot

Hadházy feljelentést tehet a parlamenti akciója után

Hadházy feljelentést tehet a parlamenti akciója után

Videón, ahogy Orbán megpróbálja kirángatni a táblát Hadházy kezéből

Videón, ahogy Orbán megpróbálja kirángatni a táblát Hadházy kezéből