szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom szerint a Fidesz pártigazgatója nem ismeri az ifjúsági szervezeteket, és "még a fiatalok viszonylatában sem képes túllépni a kétharmados arrogancián".

A szervezet keddi közleményében idézi Kubatov Gábor vasárnapi beszédét, amelyet a Fidelitas debreceni kongresszusán mondott: "A Fidelitas kitartásának köszönhetően ma már a szervezetnek nincs versenytársa a pályán, az IDF, az Új Generáció és a Fiatal Baloldal is eltűnt".

Kubatov Gábor
©

A Societas álláspontja szerint a Fidesz pártigazgatója a Fidelitast pártpolitikai és nem az ifjúságot képviselő szervezetnek tekinti.

A közleményben kitérnek arra is, hogy csak a felsőoktatás területén többféle ifjúsági csoportosulás létezik.

Mint fogalmaznak: Kubatov Gábor annyira a "csak a Fidesz" elvet érvényesíti, hogy nemcsak a Societast, "a legnagyobb ellenzéki ifjúsági szervezet nem ismeri", hanem a KDNP ifjait sem.

A közleményben jelzik: a Societas "alternatívát kínál a cserben hagyott fiataloknak, míg a Fidelitas legfelsőbb döntéshozó szerve, a kongresszus még csak meg sem szólalt a felsőoktatás ügyében".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!