szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A több mint egy napja folyó megfeszített munka ellenére 1300 fogyasztónál még nem tudták helyreállítani az áramszolgáltatást az EDF Démász Zrt. szakemberei a szerdai vihar után.

Csütörtök délelőtt 11 órakor még 44 településen volt ellátatlan fogyasztó, s három helyen - Kiskunfélegyházán, Ópusztaszeren, Nagykőrösön - száznál is több ügyfelet érintett az áramkimaradás - közölte Tóth József, az EDF Démász Partner Kft. ügyvezetője.

Kidőlt fa Szolnokon
©

Az ország középső részén szerda reggel a vihar miatt kidőlt fák jelentősen megrongálták a társaság villamosenergia-hálózatát. Az időjárás 85 településen összesen 70 ezer fogyasztónál okozott áramkimaradást. Az intenzív vihar okozta károk helyreállítása szerdán egész nap és egész éjszaka tartott.

A hálózatban keletkezett hibák felderítésében részt vettek a tűzoltóság, a katasztrófavédelem szakemberei, valamint az áramkimaradás által tartósan érintett települések polgármesterei, lakosai. Az üzemzavarok elhárításába a cég valamennyi szakembere és sok külső vállalkozó is bekapcsolódott. Az energetikai társaság több helyen saját és kölcsönzött aggregátorok segítségével biztosítja az áramszolgáltatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vasárnap nagy részét elmossa az eső

A vasárnap nagy részét elmossa az eső

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Újabb 800 millió forint megy a hajdúnánási MotoGP-pályára

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt

Félig autós, félig gyalogos tüntetés jött össze az MTVA előtt