szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szombaton délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor, zivatar. Néhol felhőszakadás, és jégeső is lehet. Délutántól fokozatosan megerősödik az ÉNy-i szél. Hidegfront érkezik. Egyre többfelé vizes útszakaszokra, vízátfolyásra, majd erős oldalszélre készülhetünk.

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a rendőrség összesen 163 közúti közlekedési baleset során intézkedett. Három balesetben 3 személy vesztette életét, 18 baleset súlyos, 40 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 102 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Szombaton az M5-ös autópályán a tereléseknél torlódások alakulnak ki, itt a megengedett max. sebességet a táblák jelzik (ez 60 km/ó illetve  80 km/ó.) A sebességmérők mindenhol dolgoznak.

Terelések az autópályákon:

M0 régi szakaszán: várhatóan 2011.12. 31-ig épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti.   

M1: bal pályán (Bp. felé) a 45-40. km szelvények között burkolatjavítás miatt mobil terelés lesz szombaton.
 
M15: jelzőőr irányítása mellett váltakozó irányban 07-18 óráig lokális burkolatjavítást végeznek a 0-14,5. km szelvényekben.
 
M3: bal pályán (Bp. felé) a 43-41. és a jobb pályán (Nyíregyháza felé) a 41-43 km szelvényekben hídjavítás miatt fix sávelhúzásos terelés és sebességkorlátozás van érvényben. A jobb és bal pálya 133-148. km szelvényében sövényvágás miatt az előző (belső) forgalmi sávban mobil zárás mellett dolgoznak.
 
M5: a bal pályán 42-36 km szelvények között (Bp. felé) útburkolat-felújítás. Átterelés a jobb pályatestre (a Szeged felé menő oldalra), ahol szembe jövő forgalom van! 
  
M6 Duna autópálya-szakaszon: a bal pályaoldalon (Bp. felé) a 74. km szelvényben úton folyó munkálatokat végeznek mobil terelés mellett.
  
Határátkelők:

A hétvégi határforgalmat tekintve elsősorban Zala megyében Letenye autópálya határátkelőhelyen pénteken 23.00 órától szombat 12.00 óráig a kilépő irányban, szombaton 14.00 órától 24.00 óráig a belépő irányban várható 30-60 perces várakozás kialakulása a személyforgalomban.

Bács-Kiskun megye - Tompa közúti határátkelőhelyen a személyforgalomban szintén számolunk várakozás kialakulásával pénteken a 16.00 órától szombaton 14.00 óráig, amelynek mértéke 60 perc lehet.
  
Csongrád megyében, Röszke autópálya határátkelőhelyen a személyforgalomban várható utas torlódás kialakulása a kilépő irányban, péntek 06.00 órától vasárnap 06.00 óráig, amelynek mértéke 60-120 perc lehet. 
  
Hajdú-Bihar megye - Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben be- és kilépő irányban, vasárnap 22.00 órától hétfőn 10.00 óráig, amelynek mértéke 30-60 perc lehet.  
  
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye - Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban szombaton és vasárnap, a be- és kilépő irányban 60-180 perces várakozás kialakulásával számolunk. A teherforgalomban a hétvégi kamionstopot megelőzően szombaton 03 órától kilépő irányban 3 órás várakozással számolunk, amelynek mértéke függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől.  

Beregsurány közúti határátkelőhelyen szintén számolunk várakozással szombaton és vasárnap szintén a be- és kilépő irányban, amelynek mértéke 60 perc lehet. Szintén várható 60 perces várakozás kialakulása Barabás közúti határátkelőhely nyitva tartási idejében, szombaton és vasárnap, mind a kilépő, mind a belépő irányban. 

A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén lehet érdeklődni a +36-42/524-600 telefonszámon.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

A sáskajárástól a sáskafogyasztásig - A Biblia ételei könyvajánló

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Iván Kristóf: A járványmatematikai modell azt mutatja, hogy a vírus terjedése tetőzött

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit

Horvátország részben fedezné a hazatérő turisták Covid-tesztjeit