szerző:
hvg.hu

Hárommillió forintot és járulékait követelik Bayer Zsolttól egy elvesztett nem vagyoni kártérítési per következményeként. Az összeget többek között az újságíró Suzukijának lefoglalásával hajtaná be a végrehajtó – tudta meg a hvg.hu. Bayer szerint a tőle követelt pénzt nem neki kellene kifizetnie, hanem kiadójának.

Az első fokon eljáró Pest Megyei Bíróság tavaly október 25-én hárommillió forint nem vagyoni kártérítést ítélt meg Endrédi Józsefnek, az esztergomi Civil Kurázsi kiadójának, akit Bayer, Dózsafalva című cikkében említ. Az írás az esztergomi Hídlap című hetilapban, majd a Magyar Hírlapban is megjelent. A kifogásolt rész pedig a következő volt. „A sor végén pedig említsük még meg szegény hülye Endrédi Józsefet, egy megőrült vállalkozót, aki létrehozta Civil Kurázsi című 'lapját'. Tevékenységének eddigi mérlege: öt hónap fogház rágalmazásért...”

Endrédi a hvg.hu-nak megerősítette, hogy jogerősen megnyerte a pert, s hogy a bíróság által megítélt összeghez és az ügyvédi költséghez csak végrehajtás által juthat hozzá. Mint mondta, a végrehajtó tájékoztatása szerint a hárommillió forintot többek között Bayer autójának lefoglalásával hajtanák be. Endrédi ezzel együtt hangsúyozta, hogy a Bayer Zsolt írásában említett fogházbüntetést jogerősen törölték, illetve hogy fogalma sincs arról, miként tarthatta őt bolondnak az újságíró, amikor sohasem találkoztak.

Bayer kocsi nélkül, lakásán jelzálog
©

A hvg.hu úgy tudja, hogy a Pest Megyei Bíróság Polgári Közigazgatási Kollégiumának idén június végén kelt határozata alapján Bayer hároméves Suzukijának értékét 2,6 millió forintban állapították meg. A Fidesz-tag újságíró által fizetendő teljes összeg – információink szerint – 3,9 millió forint. A Magyar Hírlap munkatársa a hvg.hu-nak azt mondta, az autója a ház előtt áll, egyébként meg úgy véli, hogy a hárommillió forintot nem neki, hanem a cikket megjelentető kiadójának kellene megfizetnie.

Bayer Zsolt ellen az ominózus cikk miatt egyébként más magánvádas perek is indultak rágalmazás miatt. Ennek kapcsán számoltak be arról, hogy az eljárások költségeit – benne az ügyvédi munkadíjjal –, amelyeket Bayernek kellett volna fizetnie, Esztergom városa állta. A közpénzek felhasználását az egyik magánvádló, Cserép János tárta a nyilvánosság elé. A férfi azt állította, hogy az általa ismert előterjesztés és módosító indítvány szerint „ha ezeket nem fizetnék, akkor az önkormányzat működése kerülne veszélybe".

Endrédit korábban meg is fenyegették

Endrédi Józsefet a Civil Kurázsiban megjelent írások miatt fenyegetés is érte. Amikor a lap kritizálta a volt esztergomi polgármester, Meggyes Tamás tevékenységét, ismeretlen telefonáló azt közölte, hogy ha továbbra is megjelenik az újság, felgyújtják Endrédi házát. A kiadó nem tett feljelentést a névtelenül fenyegetőző ellen. A Meggyesről szóló cikkek miatt az egykori polgármester pert indított Endrédi József ellen, arra hivatkozva, hogy a Civil Kurázsiban megjelent írások megsértették személyiségi jogaiban. A pert azonban elvesztette.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI Itthon

Tétényi: vége a jogállamnak Esztergomban

Tétényi Éva független polgármester szerint vége a jogállamnak Esztergomban, mert a képviselő-testület Fidesz-frakciója a polgármester által összehívott hétfő esti ülésen levette a napirendről a város 25 milliárd forintos adósságának rendezéséről szóló tervet, és helyette egy korábbi, törvénytelen összejövetelen elfogadott javaslatot tart hatályban.

MTI Itthon

Esztergom: Meggyes Tamás fellebbez az ötmilliós kártérítés ellen

Esztergom volt polgármestere fellebbezést nyújt be a személyét elmarasztaló elsőfokú ítélet ellen; a Komárom-Esztergom Megyei Bíróság Meggyes Tamást, illetve az Esztergomi Televíziót és a Hídlap kiadóját, az EHIR Kft.-t jó hírnév megsértése miatt ötmillió forint nem vagyoni kártérítés megfizetésére kötelezte.

MTI Itthon

Elindulhat az adósságrendezés Esztergomban

Az esztergomi adósságrendezés egyezségi javaslatainak egy részét elfogadta a képviselő-testület a csütörtök esti zárt ülésén - tájékoztatta Tétényi Éva független polgármester pénteken.

MTI Itthon

Fideszes „feketelistát” találtak az esztergomi városházán

Kézzel írott listát találtak Esztergomban, az egyik volt alpolgármester széfjében olyan személyekről, akiknek vitás ügyük volt az önkormányzattal - jelentette be a város független polgármestere csütörtöki sajtótájékoztatóján, hozzátéve: megtalálták e személyek kapcsolati hálóját, valamint az évek óta eltűntnek hitt, 850 ezer forint értékű polgármesteri láncot is.

FH/Hírszerző Itthon

Esztergomi balhé: zaklatják, kirúgták Tétényi emberét

Fizetés nélkül, társadalmi segítőként dolgozik tovább Esztergom kirúgott sajtósa. A Tétényi Éva emberének számító Váczy-Hübschl István szerint hónapok óta zaklatják őt és munkatársait is, most a rendőrséghez fordultak a fenyegetések miatt.

Vekerdy Tamás utolsó tanácsa a Nők Lapjában: egyik gyerek sem hülye

Vekerdy Tamás utolsó tanácsa a Nők Lapjában: egyik gyerek sem hülye

Különleges medúzát vettek filmre a tenger mélyén, egyből elkezdett vadászni – videó

Különleges medúzát vettek filmre a tenger mélyén, egyből elkezdett vadászni – videó

Halálos baleset Piliscsabán

Halálos baleset Piliscsabán

Születésnapi különleges sportautó készült az egyik legélvezetesebb Porschéból

Születésnapi különleges sportautó készült az egyik legélvezetesebb Porschéból

Mészáros Lőrinc felesége elmondta, milyen tévét akarnak

Mészáros Lőrinc felesége elmondta, milyen tévét akarnak

Gulyás Gergely: Ha valaki egy választáson veszít, akkor nyilvánvalóan hibázott

Gulyás Gergely: Ha valaki egy választáson veszít, akkor nyilvánvalóan hibázott