szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Budapesten, Baján és Debrecenben lesz állami tűzijáték augusztus 20-án. Az ünnepi programok már 19-én elkezdődnek, az állami kitüntetéseket idén is 20-án adják át.

A három helyszínes tűzijáték megrendezése összesen 132,5 millió forintba kerül – mondta a csütörtökön a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója. A tűzijátékok rendezési jogát a Pyro-1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Mafracht Kft. közösen nyerte el a nemzeti rendezvényszervező nonprofit kft. gyorsított közbeszerzési eljárása során – közölte Kálomista Imre.

A nyertes pályázó feladata a tűzijáték megrendezése mellett a zenei kompozíció és a logisztika biztosítása mindhárom városban.

Budapesten a rakétákat a Citadelláról, valamint három, a Margit híd és a Szabadság híd között álló uszályról lövik majd fel, 21 órától.

©

A vidéki helyszínekkel az ország Budapest-központúságát kívánják oldani a szervezők. Debrecenre a város kulturális és történelemben játszott szerepe, valamint a nagy múltra visszatekintő virágkarnevál miatt esett a választás, Bajára pedig az ország soros európai uniós elnöksége alatt elfogadott Duna-stratégiával kapcsolatosan – derül ki az indoklásból.

A kormány idén is „Együtt az ország!” szlogennel rendezi meg az államalapítás ünnepét. A programokkal már augusztus 19-én várják azokat, akik a fővárosba látogatnak.

A hivatalos ünnep nyitóeseménye az augusztus 19-én 10 órakor kezdődő Magyar Ízek Sétánya, nem marad el a 20-ai légi parádé és tűzijáték sem. Az állami kitüntetéseket is 20-án délután nyújtják át. A programokra összesen nettó 300 millió forintot fordítanak – tette hozzá Kálomista Imre.

Debrecenben már a rakéták helye is megvan

Debrecenben 2000-ben, az ottani főtér átépítése miatt a Debreceni Egyetem előtti téren rendezték meg a hagyományos augusztus 20-i tűzijátékot. Úgy tudni, ez a lehetőség idén is szóba került, de végül maradt a szokásos helyszín, a főtér, a Kossuth tér – olvasható a dehir.hu-n.

Debrecenben és Baján augusztus 20-án ugyanolyan tűzijátékshow lesz mint a fővárosban, vagyis a szokásosnál látványosabb és jóval hosszabb. 20 percben ugyanaz a látvány, ugyanaz a színesség, eredetiség, elevenség fog megjelenni Baján és Debrecenben is, mint amit a fővárosban láthatnak – mondta Cs. Tóth János, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetője.

Debrecenben a tűzijátékot melyik három helyszínről indítják el. A Déri térről, a Nagytemplom mögötti romkertből és a Bethlen Gábor Szakközépiskola udvaráról lövik ki a rakétákat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Felismerhetetlen kép alapján bírságoltak 300 ezer forintra egy autóst

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Duma Aktuál: Biden telefonja már pittyeg, mielőtt Trump megtámadná Iránt

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet

Ha így haladunk, a digitális világ reformálja meg az egészségügyet