szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Önálló közterület-felügyeletet hoznak létre Budapest I. kerületében – így döntött az ottani képviselő-testület csütörtökön.

Budavár polgármestere az ezzel kapcsolatos indítványában jelezte: több szempontból is ideális lenne, ha 2012. január 1-jétől önálló közterület-felügyelete lenne a városrésznek, mivel idén november 26-tól a budai Váron kívüli parkolás-üzemeltetést az önkormányzatnak kell megoldania.

Nagy Gábor Tamás indoklása szerint számos közérdekű bejelentést kaptak már a közterület rendjével, a graffitikkel, hajléktalanokkal kapcsolatos problémák miatt.

A 15 igen szavazattal, egyhangúlag elfogadott határozat szerint a kerület saját működési körébe vonja a jelenleg a Fővárosi Közterület-felügyelet által működtetett szolgálatot, a polgármester pedig tárgyalni kezd a fővárosi önkormányzattal, illetve annak társaságával a feladatok átvállalásáról.

Ilyen feladat lehet egyebek mellett a közterületek jogszerű használatának ellenőrzése, az épített és természeti környezet védelme, tiltott helyeken a dohányzás szankcionálása, vagy a közterületen tárolt üzemképtelen járművekkel kapcsolatos intézkedés.

A városrész vezetőjének a kerületi felügyelet létrehozásával kapcsolatos rendeleti, költségvetési és egyéb döntési javaslatokat a képviselő-testület szeptemberi ülésére kell elkészítenie.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Ibrahimovic ott lesz a közönség nélküli sanremói dalfesztiválon

Tekintélyes nyomatékú dízelmotort kap a legújabb amerikai pickup

Tekintélyes nyomatékú dízelmotort kap a legújabb amerikai pickup

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt

Nyomoz a rendőrség a BKV visszavont busztendere miatt