szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dobos Menyhértet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) mostani tartalom-előállítási vezérigazgató-helyettesét, valamint Stein Róbertet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap regionális hálózatának irányításáért és a kisebbségi műsorokért felelős főszerkesztőjét javasolja második körben a Duna Televízió vezérigazgató-jelöltjének a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa.

A médiatanács csütörtökön sürgősséggel szavazott ismét az új jelöltekről, hogy az új vezérigazgatót a kuratórium mielőbb megválaszthassa.  

A testület azért döntött a két újabb jelölt személyéről, mert az első körben javasolt két jelölt közül egyik sem szerzett szerdán kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumában.

A médiatanács első körben Amin Zoltánt, a Duna TV mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, valamint Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap közéleti- és dokumentumműsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adó intendánsa javasolta.

A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának döntése előtt a médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérizgató-jelöltjeire.

A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelő szerve, a kuratórium dönt. Első körben kétharmados többséggel választhatnak vezetőt, ha azonban így nem sikerül, a második körben már egyszerű többséggel is megválaszthatja az új vezérigazgatót a nyolctagú testület.

Balogh László, a kuratórium elnöke szerdán az MTI-nek azt mondta: a testület jövő szerdán ül össze ismét, így ekkor tud a médiatanács esetleges jelöltjeiről dönteni.

A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Két évre bezár egy belvárosi luxusszálloda

Koronavírus: Meghalt 154 beteg, és 3951 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: Meghalt 154 beteg, és 3951 új fertőzöttet találtak

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista

Mely fajokat kell száműzni Európából? Elkészült a lista