szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Duna TV vezérigazgató-jelöltjeként sem Amin Zoltán, sem Gazsó L. Ferenc nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának szerdai ülésén, így a testület nem választott vezérigazgatót - mondta a kuratórium elnöke az MTI-nek.

Balogh László közölte: a nyolctagú testület zárt ülésen, titkos szavazással döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa által javasolt két jelöltről. A médiatörvény szerint a Közszolgálati Közalapítvány kuratóriumának döntése előtt a médiatanács tehet javaslatot a közszolgálati médiumok vezérigazgató-jelöltjeire. A tanács múlt héten sürgősséggel vette napirendre a szavazást a jelöltek személyéről, hogy az új vezérigazgatót a kuratórium mielőbb megválaszthassa. 

A médiatanács Amin Zoltánt, a Duna TV mostani szolgáltatási vezérigazgató-helyettesét, illetve Gazsó L. Ferencet, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közéleti- és dokumentumműsorok főszerkesztőjét, a Magyar Rádió Zrt. Kossuth adójának intendánsát javasolta vezérigazgató-jelöltnek.

A Duna Televízió Zrt. tulajdonosa a Közszolgálati Közalapítvány, a vezérigazgató személyéről és kinevezéséről pedig a közalapítvány kezelőszerve, a kuratórium dönt kétharmados többséggel. Balogh László elmondta még: a kuratórium jövő szerdán ül össze ismét, így ekkor tud a médiatanács esetleges jelöltjeiről dönteni. 

A televízió élére azért kell új vezetőt kinevezni, mert Ókovács Szilvesztert, a Duna Televízió Zrt. eddigi vezérigazgatóját augusztus 22-i hatállyal az Operaház kormánybiztosának nevezte ki a miniszterelnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Az Európai Bizottság alelnöke szerint Orbán beteg demokráciát épít

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

Wladár Sándor maradt az úszöszövetség elnöke

Józsefvárosban drágán megfizet, aki kivág egy idős fát

Józsefvárosban drágán megfizet, aki kivág egy idős fát