szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zöld Pardon a legutóbbi jogszabály-módosításnak megfelelően 2011 júniusa óta rendelkezik a zenés-táncos rendezvénytartási engedéllyel is, amelynek alapja az, hogy minden szakhatóság - köztük az építési hatóság is - hozzájárult a működésükhöz - közölte a Zöld Pardon Kft. szombaton az MTI-vel.

A Magyar Hírlap szombati számában a Csepeli önkormányzat jegyzőjének levelére hivatkozva azt írta, hogy továbbra is engedélyek nélkül, jogtalanul működik a fővárosi Petőfi híd budai hídfőjénél található két nagy forgalmú szabadtéri mulató, a Zöld Pardon és a Café del Rio. A Zöld Pardon Kft. közleménye szerint rendelkeznek a jelenleg hatályban lévő jogszabályok szerinti legmagasabb szintű engedéllyel. A XI. kerületi önkormányzat pedig tulajdonosként hozzájárult a mostani építmények fennmaradásához. Mint írják, a Csepeli önkormányzat egy még folyamatban lévő eljárásról nyilatkozik a lapban, amelyben azt vizsgálja, hogy a 2005-ös építési engedélynek megfelelnek-e a mostani felépítmények - az eljárásban jogerős hatósági döntés még nem született. 

©

Az engedélyeztetési folyamat során az idei évben is valamennyi jogszabályban említett hatóság képviselője megvizsgálta a Zöld Pardont és működésre alkalmasnak találta. "Megfelelünk többek között a környezetvédelmi, közegészségügyi, egészségvédelmi, tűzvédelmi, hulladékkezelési, zaj- és rezgésvédelmi, személy- és vagyonbiztonsági előírásoknak is, amit a hatóságok és a rendvédelmi szervek vizsgálati jegyzőkönyvei is alátámasztanak" - olvasható a Zöld Pardon közleményében. Hozzáteszik: a Zöld Pardon az újság valótlan állításai miatt 2011 júliusában egyszer már jogerősen pert nyert a Magyar Hírlappal szemben, a bíróság ítéletében az újságot helyreigazításra kötelezte. A Magyar Hírlap arra emlékeztetett, hogy pénteken a lap első fokon sajtópert nyert a Zöld Pardon Kft. ellen, amely a júniusi "Volt pardon, nincs pardon" című írásuk miatt kért volna öt ponton helyreigazítást. Erre reagálva a kft. közleményében az áll, hogy a Fővárosi Bíróság mostani első fokú határozatával szemben élnek fellebbezési jogukkal. "A Magyar Hírlap cikkei folyamatosan arra kényszerítenek bennünket, hogy jogi lépéseket tegyünk jó hírnevünk megőrzése érdekében" - teszik hozzá a közleményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!