szerző:
HavariaPress
Tetszett a cikk?

Egy év – két évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla azt a rendőrt, aki tavaly júliusban megvert két dinnyetolvajt Lőkösháza határában. A bántalmazás során a férfi súlyos, fia könnyebb sérüléseket szenvedett. Az ítélet jogerős.

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás és testi sértés miatt csütörtökön jogerősen egy év, végrehajtásában két évre felfüggesztett börtönre ítélte a Szegedi Ítélőtábla a mezőkovácsházi rendőrkapitányságon szolgálatot teljesítő orosházi főtörzsőrmestert. Két vádlott-társa tíz-tíz hónap börtönt kapott, aminek végrehajtását szintén két évre felfüggesztették.

A vádirat szerint tavaly július 28-án bejelentés érkezett a mezőkovácsházi rendőrkapitányságra, hogy ismeretlenek dinnyét loptak a peres ügyben másodrendű vádlottként szereplő férfi földjéről. A járőrszolgálatban lévő rendőr-főtörzsőrmester egyik társával a helyszínre ment, majd ő átült a dinnyeföld tulajdonosának terepjárójába, hogy azzal eredjenek a tettesek nyomába.

A tolvajokat utol is érték Lőkösháza határában. A lovas szekéren ülő apát és fiát – akik több mint 1500 kilogramm dinnyét vittek el – a rendőr, valamint a dinnyeföld tulajdonosa és annak barátja alaposan megverte. Az apa súlyos, fia könnyebb sérüléseket szenvedett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!