szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Zöld Pardon (ZP) szórakozóhely közterület-használati kérelméről csütörtöki képviselő-testületi ülésén dönt a XI. kerületi önkormányzat - közölte az újbudai hivatal kommunikációs vezetője.

Milassin Levente, a kerület kommunikációs vezetője elmondta, a ZP augusztus 1-jén nyújtotta be kérelmét az önkormányzathoz, eszerint további öt évre - 2016. október 31-ig - bérelnék a Petőfi híd budai hídfőjénél fekvő területet.

A kommunikációs vezető az ügy előzményeit felidézve emlékeztetett arra, hogy az önkormányzathoz évek óta folyamatosan érkeznek lakossági panaszok a Goldmann György téri szórakozóhelyekkel, köztük a ZP-vel kapcsolatban. Közölte, hogy a több száz, dokumentált bejelentést elsősorban a szórakozóhelyekhez vezető útvonal környékéről kapják, de érkeznek panaszok a városrész távolabbi pontjairól is. A környéken élők az éjszakai hangoskodás és az eldobált szemét miatt panaszkodnak - tette hozzá.

©

Milassin Levente hangsúlyozta azt is: az újbudai önkormányzat elismeri és nagyra értékeli mindazt, amit a ZP a fiatalok biztonságos szórakozása érdekében tett az elmúlt években, és egyetért azzal is, hogy hasonló szórakozóhelyeknek van létjogosultságuk. Mint fogalmazott, alapvetően tehát nem a ZP-vel van probléma, hanem a helyszínnel.

Közölte: ezért ha a ZP üzemeltetői a kerületen belül javasolnak egy másik, a lakosság életét kevésbé zavaró helyszínt, akkor az önkormányzat készséggel áll a további egyeztetések elé, és minden tőle telhető segítséget megad az ezzel kapcsolatos ügyintézésnél is.

Ha kíváncsi a Zöld Pardon elmúlt 13 évére, akkor kattintson ide!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!