szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Emberfeletti munka vár az őszi parlamenti ülésszak alatt a honatyákra Kövér László szerint. Az Országgyűlés elnöke a Szeged Ma.hu-nak adott interjút.

Kövér László nem hiszi, hogy bármilyen elmozdulás történhet a végtörlesztés terén, "a kormány és az Országgyűlés döntött". "A Bankszövetség ellenállása senkit sem érhet meglepetésként, hiszen az ő dolguk a bankok érdekeinek védelme, még akkor is, hogyha némely bankvezető pontosan tudja, hogy az elmúlt években sok esetben inkorrektül jártak el az ügyfelekkel szemben" – mondta a Szeged Ma.hu-nak adott interjújában az Országgyűlés elnöke.

"Ezért nem feltétlenül azok az emberek a felelősek, akik ma Magyarországon ezeket a leányvállalatokat vezetik, hiszen az volt a külföldi tulajdonosi érdek, hogy azt a hitelezési politikát folytassák a hazai bankok, aminek következményeként több százezer embert fenyeget ma az egzisztenciális összeomlás veszélye" – tette hozzá.

"Fizikai teljesítőképességünk határain is túl kell mennünk ahhoz, hogy mindazokat a törvényeket, amiket a kormány előrejelzett, hogy be fog terjeszteni az Országgyűlés elé, el tudjuk fogadni. S akkor még nem beszéltem azokról a törvényjavaslatokról, amelyeket nem a kormány, hanem az egyes politikusok vagy képviselőcsoportok fognak beterjeszteni, emellett a kétharmados, sarkalatos törvények között is lesznek olyanok, amelyek nem a kormány minisztériumaiban készülnek, hanem a frakciók műhelyében" – mondta Kövér a parlamenti munkáról.

Kövér László a képviselői válogatottban. Ősztől rá kell kapcsolni
©

"Kizárólag a kormány javaslatait figyelembe véve 63 törvényt kellene megtárgyalnunk a következő néhány hónapban. Ez már önmagában nagy fizikai teher, de ehhez hozzá kell vennünk a költségvetési vitát is, ami egy teljes hétnyi tárgyalási időt elvisz" – tette hozzá.

A házelnök "át tudja érezni, hogy milyen rossz érzés ellenzéki képviselőnek lenni, amikor gyakorlatilag nincs különösebben súlya annak, amit teszünk vagy mondunk". "Ez bizonyos értelemben frusztráló hatású tud lenni. Azt látom, hogy az ellenzéki pártok arra az egy lapra teszik föl a politikai stratégiájukat egymással is versengve, egymást túllicitálva hangerőben, illetve különböző performance-ok és demonstrációk szervezésével, hogyan miként tudják ellenezni mindazt, amit a kormány csinál, ha van rá ok, ha nincs" – mondta.

"S miután az egzisztenciális, társadalmi válság valóban létezik, és ennek a fölszámolása rövid távon semmilyen zseniális politikai, kormányzati intézkedéssel nem oldható meg, ezért úgy gondolják, hogy ennek lesz társadalmi fogadtatása. Ebben az értelemben minden törvényjavaslat késhegyre menő vitát jelent majd" – fejtette ki Kövér.

A házelnök a szegedi helyzetről is beszélt, további részleteket a Szeged Ma interjújában olvashat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

Ittasan vezetett, elvették a jogsiját, de ez nem zavarta és két óra múlva ismét részegen ült volán mögé

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó

10 év körüli gyermek vezethetett forgalomban egy bobcatet Dabason – videó