szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Már csaknem 10 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik több állami vállalatnál - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyekért felelős államtitkára pénteken, Orosházán.

Soltész Miklós elmondta: csak az idén majdnem ezer új munkahelyet teremtettek ezek a cégek az országban, közöttük a szegedi székhelyű SZEFO Zrt. Kiemelte: nem elég ugyanakkor csak támogatni ezeket a cégeket, hogy megváltozott munkaképességűeket foglalkoztassanak, hanem az előállított termékek piacra juttatása is rendkívül fontos.  

Szerinte ez utóbbi körülményt az elmúlt nyolc évben figyelmen kívül hagyták, és csak a támogatást nézték, így például nem helyezték előtérbe a közbeszerzéseknél sem ezeket a cégeket. A tárca által felügyelt foglalkoztatóknál ezzel szemben most valós munkát végeznek a dolgozók, és jó piaci termékeket állítanak elő. Az államtitkár azért látogatott Orosházára, hogy átadja a SZEFO Zrt. helyi fejlesztésének második ütemét.

Soltész Miklós
©

Dancsó József, a város fideszes polgármestere az üzemlátogatás alkalmából elmondta, hogy egy év alatt a SZEFO Zrt. 100 munkahelyet teremtett egy az önkormányzat által rendelkezésére bocsátott 500 négyzetméteres, addig üresen álló ingatlanban. A társaság időközben újabb, 8 millió forintos átalakításokat hajtott végre az épületen belül, s ennek eredményeként válik lehetővé, hogy a közeli napokban újabb ötven fővel bővítsék a termelést.

Az orosházi üzemben például olyan kötött termékeket állítanak elő, amelyeket egy olasz cégnek szállítanak, s így kerülnek a világ negyven országának piacaira. Mindemellett olyan elektromos alkatrészeket is készítenek, amelyeket azután a cég más telephelyén szerelnek össze gyermekzárral ellátott villamos konnektorrá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Újabb Hertha-játékos fertőződött meg

Újabb Hertha-játékos fertőződött meg

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit

Ismerjen meg egy új csoportot a társadalomban: a szennyező elit