szerző:
MTI

A miniszterelnök szerint a törvényeknek - a korábbiakkal ellentétben - "a becsületes embereket kell védeniük, és nem a bűnözőket". Vége a visszaélések, a becstelenség, a stiklik és a kifosztás korszakának. A kormány lezárta a bűnözőket mentegető, pártfogó liberális kormányok időszakát - jelentette ki Orbán Viktor a tiszthelyettes rendőrök ünnepélyes eskütételén a budapesti Hősök terén.

A miniszterelnök ismét felhívta a figyelmet arra, hogy nem jöhetnek létre többé Magyarországon félkatonai szervezetek, amelyek törvényi felhatalmazás nélkül akarnak fellépni rendfenntartóként, a rend fenntartása ugyanis az állam feladata és kötelessége. Nyomatékosította továbbá azt a korábbi kijelentését, hogy a magyar állam fegyveres testületeiben szolgálók nem lehetnek tagjai semmilyen félkatonai szervezetnek, nem viselhetik azok öltözetét, mert ha így tesznek, dezertőrként fogják felelősségre vonni őket.
©

Közölte azt is, hogy a munkaképes, de nem dolgozó rendőröktől beszedendő adó teljes összegét a dolgozó rendőrök béremelésére fogják fordítani a jövőben. "Nem támogatjuk azt, hogy egészséges, életerős emberek hátat fordítsanak a munkának, és ne dolgozzanak. Éppen ellenkezőleg, mi arra bátorítunk mindenkit, aki munkaképes, hogy álljon munkába. (...) Az mégsem járja, hogy életerős emberek sem nem dolgoznak, sem adót nem fizetnek, miközben mások megszakadnak a munkában, hogy meg tudjanak élni" - vont mérleget Orbán.

A kormányfő azt mondta a fiatal rendőröknek, hogy különleges helyzetben vannak, mert egy átalakuló világban és egy megújuló országban kezdik meg hivatásukat. A magyaroknak azzal kell szembenézniük - folytatta -, hogy egész Európa komoly bajban van, az európai országok ugyanis úsznak az adósságban, és egyre kevésbé urai saját sorsuknak, ami újabb és újabb csődhullámokat indít el. Ezek miatt ma nagyon sok magyar család veszélyben érzi otthonát, munkahelyét, megélhetését. A válság a miniszterelnök szerint súlyosbodni fog, ezért a magyaroknak arra kell kísérletet tenniük, hogy elrugaszkodjanak az európai válságövezettől, "ne csak el, de felfelé rugaszkodjunk el".

Válsághelyzetekben mindig megnő a bűnözési hajlam, elszaporodnak a szélsőségek, és jobban terjed az erőszak, de Magyarország csak úgy újulhat meg, és csak úgy szakadhat el végképp a válságzónától, ha képes rendet és biztonságot teremteni, helyreállítani a korábbi években vészesen megromlott közbiztonságot - hangsúlyozta a kormányfő. - Ehhez a magyar rendőrségnek is meg kell újulnia. A kormány folytatja a rendőrség megerősítését, az állomány bővítését és a munkavégzés körülményeinek javítását.

Orbán Viktor közölte: azt várja az eskütevőktől, hogy segítsenek Magyarország megerősítésében, garantálják a rendet, a biztonságot. A felelősségért, a teljes odaadásért cserébe biztos, kiszámítható jövőt kínál a kormány azoknak, akik becsülettel szolgálnak.

A szombaton esküt tett 1327 tiszthelyettes rendőr átlagéletkora 24 év.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
hvg.hu Karrier

Videó: Orbán Viktor tavaly még máshogy gondolta

A kormányzat több tíz milliárd forintot tervez kivonni a felsőoktatásból, mindezt az államilag támogatott keretszámok radikális szűkítésével; aki pedig diploma után külföldre megy, annak vissza kéne fizetnie a kapott támogatást. Tavaly a köztévében Orbán Viktor még arról beszélt, növelni kell a felsőoktatásban tanulók számát, és minden diplomásnak el kéne mennie külföldre tapasztalatot szerezni.

MTI Itthon

Orbán: "Magyarország nem gyarmata senkinek"

A devizahiteleseknek segíteni kell, mert az nem megy, hogy egy országban egymillió embert becsapjanak – jelentette ki Orbán Viktor kormányfő pénteken Dabason, egy városfejlesztési beruházás átadási ünnepségén.

MTI Világ

Kaczynskinak Orbán Viktor is politikai példakép

Politikai példaképei között Orbán Viktort is megnevezte Jaroslaw Kaczynski lengyel ellenzéki vezető, amikor egy lapinterjúban arról beszélt, hogy pártja választási győzelme esetén jövendő miniszterelnökként milyen intézkedésekre készül.

hvg.hu/MTI Gazdaság

Orbán Viktor: "Magyarország is a Bosch útját akarja járni"

A németországi Bosch-konszern magyarországi érdekeltsége csütörtökön újabb gyártócsarnokot avatott Miskolcon. Az avatáson részt vett Orbán Viktor miniszterelnök is. A több mint 23 ezer négyzetméter alapterületű gyáregység 5,5 milliárd forintba került.

hvg.hu Gazdaság

Gyurcsány: Orbán tudja, hogy bajban van

Gyurcsány Ferenc legfrissebb Facebook-bejegyzésében a mai magyar gazdasági helyzetet elemzi. A volt kormányfő szerint végeláthatalan költségvetési kiigazítási sorozat elé nézünk.

M. László Ferenc Itthon

Orbán erős egyéniségétől függ az új kormányszóvivő sikere

Nehéz egy olyan miniszterelnök mellett értelmezni és magyarázni a kormánydöntések indokait, aki maga is tudatosan használja a médiát, uralja a kommunikációs teret – ezért az új szóvivőnek kormányzati források szerint szűk a mozgástere. Azt viszont elismerik, hogy az eddigi struktúra nem volt elég hatékony, a korábbi stáb nem volt ura a helyzetnek. Az új, higgadt, elemzésre építő kormánykommunikáció kulcsembere Orbán régi bizalmasa lesz, aki viszont a „háborús politika” híve.

Ebből a Porschéból a világon sincs sok, és itt van egy magyar rendszámmal

Ebből a Porschéból a világon sincs sok, és itt van egy magyar rendszámmal

CD-lemezeken szállították le a Trumpot vizsgáló jelentést, és nem véletlenül

CD-lemezeken szállították le a Trumpot vizsgáló jelentést, és nem véletlenül

3500 éves sírhelyet tártak fel Egyiptomban, előkerült egy múmia is

3500 éves sírhelyet tártak fel Egyiptomban, előkerült egy múmia is

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Két drón is besegített a Notre-Dame oltásába

Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia

Szívesen hallgatna podcastot a hétvégén? Itt egy teches adás, érdemes belehallgatnia

Ostorral csapkodják magukat az emberek az utcán a Fülöp-szigeteken – fotók

Ostorral csapkodják magukat az emberek az utcán a Fülöp-szigeteken – fotók