szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A John Hopkins Egyetem mellett a Transzatlanti Kapcsolatok Központjának munkájában is részt vesz az Egyesült Államokban Bajnai Gordon. A volt miniszterelnök titkársága szerdán adott ki közleményt az újabb felkérésről.

Bajnai Gordon volt miniszterelnököt a washingtoni Johns Hopkins Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Iskolája vendégelőadónak kérte fel korábban. Bajnai Gordon évente négyszer néhány napos washingtoni tartózkodás keretében tart előadást az egyetem diákjainak az európai uniós fejleményekről, a közép-európai átalakulásokról.

Emellett Bajnai Gordon részt vesz a Transzatlanti Kapcsolatok Központja (CTR) munkájában is, amelynek célja a transzatlanti kapcsolatok erősítése, az EU és a NATO célkitűzéseinek segítése.

Dan Hamilton, a központ vezetője, a Clinton-adminisztráció korábbi külügyminisztériumi államtitkára üdvözölte Bajnai Gordon csatlakozását a központhoz. "A volt magyar miniszterelnök transzatlanti kapcsolatok iránti elkötelezettsége, az európai politikai és gazdasági folyamatok ismerete, közép-európai tapasztalatai nagyban segítik a CTR munkáját".

©

Bajnai Gordon mellett Jose Maria Aznar volt spanyol miniszterelnök és John Bruton volt ír miniszterelnök is a CTR rendszeres vendégelőadója az "Európai Vezetők" program keretében.

A Johns Hopkins SAIS az Egyesült Államok egyik vezető nemzetközi kapcsolatok képzése, washingtoni campusa mellett a Bolognában és a kínai Nanjingban is folytat képzési programokat. Az egyetem keretében működő Transzatlanti Kapcsolatok Központja a Pennsylvania Egyetem globális think tank rangsorában az egyetemi think tankek kategóriájában a 6. a világon és az USA 20 vezető think tankje között szerepel évről évre – olvasható Bajnai Gordon titkárságának közleményében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy hajszál választja el a forintot a történelmi mélyponttól, és eddig az MNB sem tudott segíteni

Egy hajszál választja el a forintot a történelmi mélyponttól, és eddig az MNB sem tudott segíteni

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Charles Michel szerint még nincs veszve a Brexit-megegyezés

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra

Németország újraegyesítését festették meg egy hetedik kerületi tűzfalra