szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tartóoszlopok ellopása okozta a főváros IX. kerületi Kén utcai lakóház födémszerkezetének múlt csütörtök hajnali leszakadását, de a rendőrség további bűncselekmények megvalósulását is vizsgálja.

A rendőrségi szakértő megállapítása szerint a tartóoszlopok ellopása okozta a főváros IX. kerületi Kén utcai lakóház födémszerkezetének múlt csütörtök hajnali leszakadását, ezért a rendőrség vizsgálja, hogy más további bűncselekmények is megvalósultak-e.

A rendőrkapitányság az ügyben foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés vétségének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást - mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője, Horváth Katalin Fanni, ám hozzátette, hogy az eddigi vizsgálatok alapján ez a bűncselekmény kizárható. A rendőrség tanúkihallgatásokkal, adatgyűjtésekkel vizsgálja az illetékes kapitányság más bűncselekmények megvalósulását.

A rendőrség három embert vett őrizetbe, az egyik férfi előzetes letartóztatását hétfőn rendelte el Pesti Központi Kerületi Bíróság. A férfit azzal gyanúsítják, hogy társaival ellopta a IX. kerületi Kén utcai lakóház két tartóoszlopát, ami nagyban hozzájárulhatott a födém leszakadásához.

A bíróság korábbi közlése szerint B. András és társai ellen, a IX. kerületi Rendőrkapitányságon folyamatban levő büntetőügyben "nagyobb értékre, dolog elleni erőszakkal, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett lopás bűntette miatt" rendelt el kényszerintézkedést. A nem jogerős végzésben kitértek arra is, hogy a rongálási, illetve lopási kár összegének, illetve a sérülések gyógyulási idejének szakértői megállapítása után akár súlyosabb bűncselekmény vagy bűncselekmények megalapozott gyanúját is megállapíthatják.

Az épületből több mint száz embert mentettek ki, a balesetben kilencen könnyebben megsérültek, közülük öt gyereket a Heim Pál Gyermekkórházba szállítottak, a felnőttek egyike sem szorult kórházi kezelésre. A statikus két lakást nyilvánított életveszélyesnek a lakóházban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!