szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az alpolgármester viszi tovább a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Gadna ügyeit, miután a település eddigi független vezetőjét, Lakatos Dezsőt a rendőrség uzsora-bűncselekmény gyanúja miatt őrizetbe vette, és kezdeményezi előzetes letartóztatását.

Nevelős Zita, Felsővadász, Kupa és Gadna körjegyzője az MTI-nek elmondta: ő is segíti az alpolgármester munkáját. Gadna négytagú képviselőtestülete a polgármester előzetes letartóztatásba helyezése után is dolgozik, azt követően, hogy a mintegy 250 lakosú csereháti település főállású polgármesterét és feleségét a rendőrség őrizetbe vette.

A házaspár lakásukon illegális boltot üzemeltetett, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket, valamint kamatra adtak pénzt a gadnai rászorultaknak - tájékoztatta a rendőrség az MTI-t szerdán. Egyedné Novodonszki Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, valamint a közcélú fizetések kifizetéskor beszedtek az érintettektől.

Hivatalosan sem a polgármester, sem a felesége élelmiszer kiskereskedelemhez szükséges engedéllyel nem rendelkezett. Amikor a sértettek szóvá tették a magas kamatot, és azt, hogy nem tudnak fizetni, veréssel fenyegették meg őket. A szóvivő közlése szerint a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott, több iratot is lefoglalt, a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállították, őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!