szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Uzsorázás gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette a gadnai polgármestert és feleségét. A gyanúsítottak lakásukon illegális boltot üzemeltettek, ahol kétszeres, háromszoros áron adták az élelmiszereket és egyéb fogyasztási cikkeket – közölte a Borsod megyei rendőrkapitányság.

Az elkövetők két pénzkifizetés között az ott lakók rászorultságát kihasználva hitelezték meg az élelmiszereket – közölte a rendőrség. A vásárolt áruk után felhalmozódó tartozást füzetben vezették, amit szociális segély, családi pótlék, illetve a közcélú jövedelmek kifizetéskor szedtek be az érintettektől.

A beszerzett adatok szerint egy csomagos dohányt 1500 forintért (bolti ára 490 forint), 20 dekás csomagolt párizsit 900 forintért (bolti ára 200 forint), kenyeret pedig 600 forintért (bolti ára kb. 300 forint)  tudtak vásárolni az "üzletben". Mivel a településen nincs bolt, így máshol nem is lehetett élelmiszert venni, hivatalosan azonban sem a polgármesternek, sem a feleségének nem volt engedélye az élelmiszer-kiskereskedelmi tevékenységhez. Amikor a sértettek a magas kamatot és a meg nem fizetés lehetőségét felvetették, azzal fenyegették meg őket, hogy megveretik őket.

Képünk illusztráció
©

Halaszthatatlan nyomozati cselekményként a rendőrség az érintetteknél házkutatást tartott és több iratot is lefoglalt, illetve a hatóság a 43 éves férfit és 44 éves feleségét előállította, majd mindkettőjüket őrizetbe vette. Az Encsi Rendőrkapitányság Bűnügyi osztálya kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatásának bírósági elrendelését – tette hozzá a rendőrségi közlemény.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!