szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik az Origo portál főszerkesztője, Weyer Balázs és az Origo.hu híroldal főszerkesztője, Nádori Péter - tudta meg a hvg.hu. A változást ma jelentették be a híroldal munkatársainak. Értesüléseink szerint Gazda Albert, az Index lapszerkesztője igazol át az Origóhoz.

Weyer Balázs és Nádori Péter is október elsejével távozik, mindketten közös megegyezéssel hagyják el a céget - idézi a Médiapiac a változásokról kiadott közleményt. A Népszabadság úgy tudja, hivatalosan közös megegyezéssel bontják fel a szerződésüket, de menesztették a két vezetőt.

Weyer Balázs és Nádori Péter a portál indulását előkészítő csapat tagjaként, 1997-ben kezdte meg a munkáját az Origónál. Az alapító főszerkesztő, Nádori Péter hosszabb kitérő után, 2008-ban tért vissza a céghez, míg Weyer Balázs 2000 óta folyamatosan a portál tartalmi és üzleti vezetőjeként, a cégvezetés tagjaként tevékenykedett.

"Nagyra értékelem mindazt, amit a két szakember 14 év alatt az Origóért tett, és különösen köszönöm az elmúlt másfél évet, aktív munkájukat a hírportál megújításában" - kommentálta távozásukat Vaszily Miklós vezérigazgató. Hozzátette: a velük elindult megújulást kívánják folytatni, az új vezetők személyéről azonban még nincs döntés.

A hvg.hu értesülései szerint Gazda Albert, az Index lapszerkesztője igazol az Origóhoz, bár egyelőre nem tudni, kinek a helyét veszi majd át. Úgy tudjuk, Gazda az Index belső levelezésében is megerősítette a hírt. Korábban az Index gazdasági és sportrovatát is vezette, és ő az egyik alapítója a Művelt alkoholista című borblognak is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ken Follett: Putyin jobban tenné, ha elolvasná a következő könyvemet

Ken Follett: Putyin jobban tenné, ha elolvasná a következő könyvemet

Megérkezett a Mercedes EQS, a márka elektromos überlimuzinja

Megérkezett a Mercedes EQS, a márka elektromos überlimuzinja

Csaknem 400 milliárd forintért vásárolta be magát az újrahasznosításba a Lidl cégcsoportja

Csaknem 400 milliárd forintért vásárolta be magát az újrahasznosításba a Lidl cégcsoportja