szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elkezdődött a D-Day néven szervezett szakszervezeti demonstrációsorozat. A rendvédelmi dolgozók a Clark Ádám téren gyűltek össze, tudósítónk szerint akár ezren is lehetnek. Tekintsék meg fotóriporterünk mobilképes galériáját!

Fotógalériánkhoz kattintson a képre!
©

Ha többet szeretne megtudni a demonstrációról, olvassa el kapcsolódó cikkünket is!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
D.A Itthon

Videó: gyurcsányisták estek neki Mesterházynak a Clark Ádám téren

Megkezdték "partraszállásukat", azaz a D-Day névre keresztelt tüntetéssorozat első demonstrációját a budapesti Clark Ádám téren azok a civil szervezetek és szakszervezetek, amelyek a kormány politikája ellen tiltakoznak. Az eseményen magánemberként megjelent Mesterházy Attila MSZP-elnök is, akit néhány tüntető kérdőre vont, de a rendezőknek két, Árpád-sávos zászlót lobogtató résztvevővel is meggyűlt a bajuk. Videóriporterünk a helyszínen járt.

Szabó Máté Dániel Vélemény

A D-Day és a hatalom cinkelt kártyái

A Fővárosi Bíróság két különböző tanácsa által hozott végzés bizonyítéka annak, hogy a bírói jogalkalmazás még mindig képes a jogállami normákat érvényesíteni a kormánnyal egyet nem értők elhallgattatására irányuló politikai lépésekkel szemben. Ez örvendetes, és az eljáró bírókat dicséri. A bírósági végzések pontosak, logikusak, és azokat azért is érdemes szemügyre venni, hogy megtudjuk, a rendőrség miképpen, milyen érveléssel próbálkozott bebizonyítani, hogy a rendezvények megtartását meg kellett tiltania, és a bíróság miképpen védte ki ezeket a cseleket.