szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Civil Mozgalom szószóló kíván lenni, de ehhez tudni kell, mit akarnak az emberek – mondta Seres Mária az általa alapított mozgalom szombati országos találkozóján, Budapesten.

Seres Mária szerint ki kell menni az emberek közé, figyelmeztetni kell őket arra, hogy a természeti erőforrásaink végesek, hogy nem az ember van a gazdaságért, hanem épp fordítva: szükség van a fogyasztási szokások változására, ennek hiányában bizonytalanná válhatnak az élelmezési körülmények, harc indulhat a termőföldekért, népvándorlás következhet, és középtávon összeomolhatnak a pénzpiacok. Szerinte bár a helyzet nem túl rózsás, de optimistán, tervekkel tele kell folytatniuk a megkezdett munkát.

Seres Mária
©

Az országos találkozón – amelyen mintegy ötvenen vettek részt – Seres Mária azt mondta: az, ami ma Magyarországon zajlik antidemokratikus. A kormányt bírálva azt mondta: hiába bír egy párt többséggel, nem hiheti azt, hogy kontroll nélkül megtehet bármit.   Seres Mária hangsúlyozta, hogy összefogásra van szükség, szerinte csak így lehet visszaadni az emberek hitét, kedvét, s csak így lehet kijelölni azt az utat, ami a következő éveket meghatározza.

A mozgalom elmúlt egy évét értékelve Seres Mária kiemelte, hogy a múlt évi önkormányzati választásokon ötödik erőként jelentek meg annak ellenére, hogy ehhez külső segítséget nem kaptak, s milliárdos költségvetésük sem volt, ahogy egyes pártoknak.      Összegzésében többször bírálta az országos sajtót, hogy nem biztosított számukra megjelenési lehetőséget. Szerinte a pénztelenséggel és – megfogalmazása szerint – a "hírtelenséggel" továbbra is harcolniuk kell. 

Beszélt arról is, hogy nem azokat várják, akik az egyéni érvényesülésüket keresik, mert a mozgalmon belül mindannyian a közösségért dolgoznak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

A Jobbik LMP-s politikust támogat a Belvárosban

Találtak egy természetes anyagot a kutatók, ami javíthatja az egerek emlékezőképességét

Találtak egy természetes anyagot a kutatók, ami javíthatja az egerek emlékezőképességét

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból

Biden bejelentette: szeptember 11-ig kivonulnak az amerikai katonák Afganisztánból