szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Változik a közösségi közlekedés menetrendje október utolsó hétvégéjén mindenszentek és halottak napja miatt. A temetői járatok Budapesten általában sűrűbben közlekednek, és rendkívüli járatok is lesznek.

A személyszállító vonatok október 30-án (vasárnap) ünnepnapi, október 31-én (hétfő, pihenőnap) szintén ünnepnapi, november 1-jén (kedd) a vasárnapi, november 4-én (péntek) munkanapi (nem pénteki), november 5-én (szombat, munkanap) pénteki menetrend szerint közlekednek.

November 6-án (vasárnap) már a megszokott, vasárnapi menetrend szerint járnak a személyszállító vonatok - írták.

Az ünnep ideje alatt a MÁV-START Zrt. a legnagyobb utasforgalmú vonalakon - az igényekhez és lehetőségekhez igazodva - a szerelvényeket több kocsival közlekedteti.

A Volánbusz, illetve a volán társaságok szombaton a szabadnapi, vasárnap és hétfőn a munkaszüneti napi, kedden a vasárnapi, szerdán pedig a tanítási szünetes hétfői menetrend szerint közlekednek majd. November 5-én, szombaton, amely munkanap lesz, a buszok szintén a tanítási szünetes munkanapi menetrend szerint szállítják az utasokat.

A BKV tájékoztatása szerint sűrűbben közlekedik majd Budapesten a 3-as, a 28-as, a 42-es, 52-es és 59-es villamos, a 8-as, a 30-as, a 36-os, az 53-as, az 58-as, a 68-as, a 92-es, a 93-as, a 95-ös, a 130-as, a 160-260-as, a 169E, a 182-es, a 184-es, a 194-es, a 196 és 196A, a 202E, valamint a 2018-as busz.

Az elmúlt évekhez hasonlóan több rendkívüli járatot is forgalomba állít a BKV. November elsejéig a 30B, a 36B, a 38B, az 58A, a 68A, valamint a 218A jelű járatokkal is megközelíthetők lesznek a temetők.

A BKV azt kéri a gépjárművezetőktől, hogy szabálytalan parkolással ne akadályozzák a megállók használatát és a menetrendszerű közösségi közlekedést. A járatok pontos menetrendjét a BKV-járatokon is kifüggesztették, illetve elérhető a BKV honlapjáról is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

„A gondolat, hogy a legtöbb ember önző, egyszerűen elfogadhatatlan világjárvány idején”

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Hosszabb életet ígérő csodaszert reklámoztak Merkely Béla nevével, feljelentés lett a vége

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen

Lengyelországban március végéig több mint 3 millió embert oltanak be koronavírus ellen