szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kormány határozott és eltökélt eredeti céljainak végrehajtásában, és fenn kívánja tartani az új Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját - közölte a kormányszóvivő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján a Liga Szakszervezetek országos demonstrációjával kapcsolatban.

Giró-Szász András azt mondta: a új Munka törvénykönyve a munkahelyek megtartása és újak teremtése mellett teszi le a voksát. Véleménye szerint "sokkal inkább a szakszervezetek mint szervezetek tiltakoznak" az új törvénykönyv ellen, és nem a munkavállalók problémájáról van szó.

Kattintson képeinkért!
©

Mind az európai viszonyokra, mind a magyarországi gazdasági-társadalmi viszonyokra tekintettel a kormány mindenképpen fenn kívánja tartani a Munka törvénykönyvével kapcsolatos álláspontját, mert álláspontja szerint a jelenleg még hatályos jogszabály ugyan védte a munkahelyeket, de nehézségeket gördített új munkahelyek teremtése elé - közölte a szóvivő újságírói kérdésre válaszolva.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke csütörtöki tájékoztatóján azt mondta: a demonstráció oka a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége, azaz a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

Az útlezárásokról itt olvashatja el körképünket!  

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!