szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Liga Szakszervezetek országos demonstrációjának kezdetén, pénteken kora reggel már torlódás alakult ki az M1-M7 bevezető szakaszán, a XI. kerületi Budaörsi úton, illetve a XV. kerületben, az M3-as autópálya fővárosba vezető részén.

A mintegy száz helyszínt érintő félpályás útlezárások 7 órakor kezdődtek; a fővárosban tizenkét ponton tartanak útlezárást. A kora reggeli órákban a belvárosban lévő helyszíneken még nem okozott komolyabb torlódást a megmozdulás, viszont az autópályák fővárosba vezető részein már ekkor is akadozott a közlekedés.

A hvg.hu tudósítója szerint 9 körül az Árpád hídnál is gyülekeznek a tüntetők.

A BKV azt javasolta a közlekedőknek, hogy a demonstrációk helyszínén várható torlódások miatt inkább a kötöttpályás közlekedési eszközöket válasszák. A BKV útvonal-javaslatait itt olvashatják.

Gaskó István, a Liga Szakszervezetek elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta: a demonstráció oka változatlan, a tavasszal bejelentett követelések kielégítetlensége generálja, vagyis a Munka törvénykönyvének elfogadhatatlan átalakítása, a háromoldalú társadalmi párbeszéd megszüntetése a versenyszférában, valamint a nyugdíjrendszer olyan átalakítása, amely korábban megszerzett jogokat sért és próbál visszavenni.

A bejelentett demonstrációkat a rendőrség biztosítja és a forgalmat is segíti. A megmozduláson részt vevők számáról, illetve a forgalmi helyzetről a szervezők és a rendőrség későbbre ígért tájékoztatást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!