szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Még egy napig tart a népszámlálási pótösszeírás. Azok, akik kimaradtak a számlálásból, jelentkezhetnek a lakóhelyük szerint illetékes önkormányzatnál, ahol megválaszolhatják a kérdőíveket.

Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal népszámlálási szóvivője elmondta: hétfő délig országosan csaknem 20 ezer adatszolgáltató kereste fel ez ügyben a polgármesteri hivatalokat és töltötte ki a kérdőíveket.

A szóvivő rámutatott: a pótösszeírásban azok is részt vehetnek, akik eddig megtagadták a válaszadást, számuk országosan 1400-ra tehető, többségük a főváros és nagyvárosok lakója. Szabálysértési eljárást azonban csak azok ellen indíthatnak a helyi jegyzők, akik véglegesen visszautasítják az adatszolgáltatást - hangsúlyozta.

Beszélt arról is, hogy a népszámlálás teljes készültségi szintje hétfőre elérte a 99,6 százalékot, vagyis a körülbelül 4,5 millió regisztrált lakcím közül szinte valamennyiről sikerült adatot gyűjteni.

A háztartások csaknem kétharmadában számlálóbiztos közreműködésével válaszolták meg a kérdéseket, majdnem minden ötödik háztartásban interneten keresztül szolgáltattak adatot, és voltak olyanok is (16 százalék), akik arra vállalkoztak, hogy saját maguk papír kérdőívet töltenek ki - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Több száz színtévesztő panaszkodik a legutóbbi Liverpool-meccs miatt

Az Európai Bíróság már tárgyalja, mennyire független a magyar igazságszolgáltatás

Az Európai Bíróság már tárgyalja, mennyire független a magyar igazságszolgáltatás

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa