szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Dombóvár választópolgárainak húsz százaléka, 2800 ember írta alá egy hónap alatt a Kossuth-szoborcsoport helyben maradása érdekében megfogalmazott tiltakozó-kérő levelet, az íveket a polgármester hétfőn adná át Kövér László házelnöknek - írja a szombati Népszabadság.

A levélben azt kérik, hogy az 1950-es években Dombóvárra menekített szoborcsoportot ne vigyék vissza eredeti helyére, a budapesti Kossuth térre. Szabó Lóránd, a település független polgármestere az átadás szándékáról levélben értesítette a parlament fideszes elnökét, válasz azonban egyelőre nem érkezett, így a polgármester nem tudja még, hogy ki veszi át az aláírásokat tartalmazó íveket.

A levélben a dombóváriak azt kérik, hogy  az alkotás maradjon a Tolna megyei városban, ahogy azt a városi képviselő-testület - benne az összes fideszes képviselő is - megerősítette - írja a lap. Ha az első független magyar kormány tagjainak eredeti márványportréi Dombóváron maradnak, akkor az aláírásgyűjtés támogatói azt kezdeményezik, hogy a Szigeterdő a szoborcsoporttal legyen történelmi emlékhely.

A lap emlékeztet: egy országgyűlési határozat alapján még az idén megkezdik a budapesti Kossuth tér rekonstrukcióját, amellyel a tér visszanyerheti 1944 előtti formáját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Webshopos csalók után nyomoznak a rendőrök, a lakosság segítségét is kérik

Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Petry Zsolt tisztára akarja mosni a nevét

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede

Törölné vagy újra elhalasztaná az olimpiát a japánok közel háromnegyede