szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Négymillió forint többletforráshoz jut a Fővárosi Cigány Önkormányzat. Erről szerdán 29 igen és 3 nem szavazattal döntött a Fővárosi Közgyűlés.

Előzőleg Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke levélben fordult Csomós Miklós főpolgármester-helyetteshez, hogy kiegészítő működési támogatást kérjen a szervezetnek év végéig. Azt írta: ennek hiányában ellehetetlenül a működésük.

A négymillió forintot az általános tartalék terhére biztosítják, az összeget személyi juttatásokra, munkaadói járulékokra, dologi kiadásokra, illetve a működésre fordíthatja a Fővárosi Cigány Önkormányzat.

A fővárosi önkormányzat az idén összesen több mint 100 millió forint támogatást biztosít a fővárosi területi kisebbségi önkormányzatoknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!